Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
bläckfisk
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
buljong
burmesisk mat
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
drink
fisk
fläsk
fritera
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
ost
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
potatis
produkter
rädisor
räkor
ris
risotto
sallad
salsa
sås
selleri
sill
skaldjur
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
torsk
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Snabb vardagspasta med fläsk och salvia

0
Delningar
MAT

Snabb vardagspasta med fläsk och salvia

Jag har skrivit om mat ganska så länge nu, i typ sju år tror jag. Mitt fokus har hela tiden varit på den lite mer avancerade maten och jag har tänkt att klassisk vardagsmat har vi så mycket av ändå så jag behöver inte tillägga något där. Det ska bli ändring på det.

Den här pastan är väl i det närmaste generisk men den är förbannat god så ni behöver ändå se receptet.

Glutenfri pasta

Jag är glutenintolerant så för mig gäller glutenfri pasta. Jag vet att det finns en uppsjö sorter, men tyvärr så har hälsofolket kidnappat hela glutenfrimarknaden och sett till så att all ny glutenfri pasta som dyker upp är gjord av baljväxter och annat elände så den inte alls smakar pasta.

Jag fick förresten ett varuprov på någon ärtbaserad pasta som ICA funderade på att lansera (vet inte om de har gjort det). Den smakade exakt som när jag var 12 år och satt i ett dike med ärtröret redo och skulle peppra någon stackars oskyldig förbipasserande. Ni vet munnen full av torkade gula ärtor. Exakt den smaken var det på pastan, nostalgiskt men äckligt.

Dit jag vill komma är att jag tycker att Barillas glutenfria pasta är klart bäst. Den är så klart inte alls god i jämförelse med riktig pasta men är man välvillig så kanske den kan mäta sig med de allra sämsta pastasorterna om de är dåligt kokta.

Jag är så klart villig att revidera min syn på glutenfri pasta. Har du någon sort som du tror spöar Barillas så är jag mer än villig att testa den. Kontakta mig på info@feeders.se i så fall.

Ingredienser

(4 portioner)

500 g välputsat fläskkött (filé, skinka, kotlett el dyl), skuret i strimlor
10 champinjoner, klyftade i fyra delar
1 vitlöksklyfta, pressad
25 g smör
3 dl vispgrädde
2 msk finhackad färsk salvia (eller 1 msk torkad)
Rivet skal av en citron
Ev. maizenaredning
Salt och svartpeppar
Pasta

Gör så här

1. Smält hälften av smöret i en stekpanna på hög värme. Salta köttet och stek det knallhårt runtom, det är färgen som är det viktiga här så du måste våga steka så det osar och ryker. Plocka sedan ut köttet.

2. Lägg ner resten av smöret i en traktörpanna eller kastrull/gryta och stek champinjonerna på medelhög värme. Tillsätt vitlöken mot slutet.

3. Häll på grädde och lägg ner citronskal, salvia och det stekta köttet. Låt allt puttra utan lock i fem minuter. Red av med maizenaredning till önskad konsistens och smaka av med salt och svartpeppar.

4. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Häll av vattnet och rör sedan direkt ner pastasåsen i pastan. Rör om försiktigt så inte pastan går sönder.

5. Servera med lite finhackad färsk salvia och en citronklyfta.