Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
bläckfisk
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
buljong
burmesisk mat
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
drink
fisk
fläsk
fritera
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
ost
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
potatis
produkter
rädisor
räkor
ris
risotto
sallad
salsa
sås
selleri
sill
skaldjur
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
torsk
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Fängelsemat

1
Delningar
PRAT

Fängelsemat

Hej, jag heter Anders och jag är dum i huvudet. För ett antal veckor sedan satt jag och fick för mig att jag var tvungen att skaffa fängelsematbrickor. Fan vet varför men jag gillar såna kom jag fram till. Jag började googla på ”prison food trays” och hittade mycket riktigt exakt sådana jag var ute efter på eBay. De var väl skapligt rimligt prissatta men frakten var hutlös, fast vad gör väl det när klockan är 23.30 en fredagkväll och vin skvalpar omkring i både mage och hjärna?

Brickorna kom hem och jag var så klart alldeles salig, men vad skulle jag nu ha dem till. Självklart kommer de vara utmärkt till sommarens BBQ och även indiskt, kinesiskt och annan mat med flera olika komponenter, men jag ville ju också laga ”fängelsemat”.

”Hörru din jävla medelålders medelklassgubbe, vad sjutton kan du om fängelser?”

Ptja, en hel del skulle jag vilja påstå. En gång i grundskolan fick jag två timmars kvarsittning efter att i hemlighet gjort kaststjärnor på slöjden. Vill minnas att jag även fick en volta för tjyvrökning, men är inte helt säker på det. Men det där med frihetsbrövning kan jag.

Det innebär att jag självklart är auktoritet vad gäller fängelsemat och jag tänker mig att följande grejer måste vara med (klicka på titlarna så hittar du recepten):

1. Bönor i tomatsås, alltid bönor i tomatsås eller något annat som verkligen går att slafsa fram på tallriken med ett plask. Men inte sjutton öppnar vi en burk med Heinz-bönor, nej nej, här finns läge för åbäkning och faktiskt för något jag alltid velat testa.

Hemgjorda ”baked beans”

2. Korv får man garanterat i fängelset. Förmodligen något ordentligt industriproducerat med ett innehåll bestående av skrapet från ett slakterigolv. Här måste åtgärder in så jag gjorde egen korv.

Bangers

3. Sånt där majsbröd VET jag att de alltid äter i amerikanska fängelser. Här har ni ett recept som funkar väldigt bra, faktiskt ett av få av alla varianter jag testat som funkar.

Cornbread

4. Sen ska det av någon anledning vara Jell-O till efterrätt. Det är fullständigt oätbart alldeles oavsett hur man gör det så där får ni inget recept. Dessutom har jag aldrig någonsin publicerat ett efterrättsrecept.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.