Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
buljong
burmesisk mat
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fisk
fläsk
fritera
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
ost
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
ris
risotto
rökning
sallad
salsa
sås
selleri
sill
skaldjur
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
torsk
tricks
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Yucatánska friterade kycklingvingar med bönsallad

0
Delningar
MAT

Yucatánska friterade kycklingvingar med bönsallad

Grunden i den här maten ligger i kryddmarinaden från det här receptet. Jag pratar inte mer om marinaden i den här bloggposten.

Metoden här ett mycket trevligt sätt att laga kycklingvingar på och det funkar för en massa olika smaksättningar. Det receptet på Buffalo Wings använder samma metod och även mitt gamla recept på Vietnamesisk friterad kyckling.

Jag torkar vingarna med hushållspapper, doppar dem i vispat ägg och pudrar dem sen med kikärtsmjöl och friterar. Det funkar också med rismjöl, potatismjöl eller majsmjöl och syftet med detta är att få en riktigt krispig skorpa efter friteringen. Kikärtsmjölet ger klart bäst krisp. Efter friteringen avslutar man med att kladda på smaksättningen. Enkelt och förbaskat gott.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

(4 portioner)

Yukatanska kycklingvingar

1 kg kycklingvingar
2 ägg, vispade
2 dl kikärtsmjöl (rismjöl, majsmjöl eller potatismjöl funkar också)
1 tsk salt
frityrolja
1 dl achiotemarinad
50 g smör

Mexikansk bönsallad

1 burk svarta bönor, avrunna
1 rödlök, strimlad
1 rejäl näve koriander, hackad
1 liten burk konserverad majs, avrunnen
2 msk olivolja
1 msk pressad limesaft
1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk socker
1 tsk salt
0,5 tsk malen spiskummin
1-3 msk hot sauce

Gör så här

1. Det är vettigast att börja med att blanda alla ingredienser till salladen så den kan få stå till sig medan du lagar resten av maten.
2. Lägg marinaden och smöret i en kastrull och värm upp. Vispa ordentligt så en stabil emulsion bildas.
3. Blanda kikärtsmjölet med salt
4. Torka av vingarna ordentligt med hushållspapper, doppa dem en och en i det uppvispade ägget och låt det värsta rinna av. Badda sedan in med kikärtsmjöl.
5. Hetta upp fritösen till 130°C och fritera vingarna i omgångar i tio minuter. De som blir klara kan du ställa in i ugnen på 100°C medan du friterar klart alla.
6. Höj sedan tempen på fritösen till 180°C och fritera återigen vingarna i omgångar tills de har en fin gyllenbrun färg.
7. Lägg de friterade vingarna i en bunke och häll på marinaden. Rör runt ordentligt med en slev så alla ytor täcks. Sen var det klart.
8. Servera sallad och vingar, toppa eventuellt med lite mer koriander och kanske t o m lite salladsost.