Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
svensk mat
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Snabbfrästa räkor med sriracha

0
Delningar
MAT

Snabbfrästa räkor med sriracha

Handla en påse färska räkor och åk hem och ställ dig vid spisen i typ tio minuter – klart. Så enkelt är det här. Visst blir det lite kladdigt att skala dem, men det vägas upp av att det både är vackert och gott. Köp förresten en kasse Singha också, det har du säkert förtjänat.

Skippa inte myntan förresten, den är väldigt viktigt för helheten. Det du däremot kan skippa om du har möjlighet är att köpa de där bedrövliga krukörterna i vanliga livsmedelsbutiker. Allt med dem är fel, smak (de är för snabbt uppdrivna), hållbarhet, pris och tamefan förpackning. Tjata på er handlare om det där, det finns knippor av örter för dem att köpa in och det är fan så mycket bättre. Mynta, koriander, persilja, dill och ibland några andra örter brukar finnas att köpa buntvis i orientaliska butiker, shoppa såna istället och lura er gnidiga handlare.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

(2 portioner)

500 g räkor med skal
25 g smör
2 msk sriracha
En näve färsk mynta
1 lime
majonnäs

Gör så här

1. Smält smöret på hög temperatur, tillsätt sedan sriracha och rör om ordentligt.

2. Kasta ner räkorna och ös omkring dem med en stekspade, du ska inte hålla på mer än ett par minuter, däremot ska det vara hett som attan.

3. Häll upp på ett fat, strö över hackad mynta och lägg på limeklyftor

4. Servera med lite majonnäs