Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
bläckfisk
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
buljong
burmesisk mat
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
drink
fisk
fläsk
fritera
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
ost
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
potatis
produkter
rädisor
räkor
ris
risotto
sallad
salsa
sås
selleri
sill
skaldjur
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
torsk
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Tv-snacks på superlarver och ärtskida

2
Delningar
MAT

Tv-snacks på superlarver och ärtskida

När man inte är hungrig och inte orkar laga mat men ändå sugen på något…

Det här är en löjligt enkel liten rätt med trevlig konsistens. Konsistenser kan vara svåra att beskriva med ord tycker jag. Det här rätten är väl krispig antar jag, men ingredienserna är krispiga på två helt olika vis. Fraskrispiga larver och liksom blött fraskrispiga ärtskidor. Gott är det i vilket fall.

Larverna förresten är zophobas, superworm på engelska. Jag känner inte till något svenskt namn så jag kallar dem superlarver.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

1 dl larver av zophobas, frysta eller levande (Finns att få tag på som levande foder i djuraffärer och är lätta att odla själv.)
En näve ärtskidor

Nån tsk fisksås
En nypa socker
Några droppar tamarind på flaska alt tamarind upplöst i lite varmt vatten. Det funkar alldeles säkert fint med lime istället.

Neutral olja
Salt efter smak

Gör så här

1. Strimla ärtskidorna.

2. Blanda smaksättningen i en liten skål.

3. Woka i lite olja i het panna, först larverna tills de blir spröda och tagit lite färg, sen i med ärtskidorna. Strö över sockret, chili och stänk därefter över såserna. Rör om.

4. Smaka av och ha i mer salt och chili efter smak.

5. Häll upp i en liten skål, mumsa i dig framför tv:n.