Search
Generic filters
Exact matches only

Fasulye pilaki – ljummen turkisk bönsallad

2
Delningar
MAT

Fasulye pilaki – ljummen turkisk bönsallad

Jag postar en hel del turkiska recept och det alla har gemensamt är att de nog egentligen gör sig bäst på en turkisk buffé. Det är småsaker som ska serveras i skål och gästerna får plocka lite som de vill. För receptet har jag inspirerats kraftigt härifrån.

Ingredienser

4-6 portioner

1 gul lök, fint hackad
1 morot, tärnad
1 potatis, tärnad
3 dl vatten
1 burk vita bönor, avrunnen
2 vitlöksklyftor, fint hackade
0,5 dl neutral olja
En näve bladpersilja, fint hackad
1 tsk socker
2 msk citronsaft
Salt och svartpeppar
Citronklyftor
Bladpersilja

Gör så här

1. Koka lök, morot och potatis i vattnet tills moroten och potatis har mjuknat.

2. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar

3. Servera toppat med lite citron och strimlad bladpersilja