Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
bläckfisk
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
buljong
burmesisk mat
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
drink
fisk
fläsk
fritera
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
ost
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
potatis
produkter
rädisor
räkor
ris
risotto
sallad
salsa
sås
selleri
sill
skaldjur
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
torsk
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Att laga mat tillsammans

2
Delningar
PRAT

Att laga mat tillsammans

Middagen är tänkt att serveras klockan 19 men hela gänget samlas flera timmar innan. Det ska lagas mat ihop och det babblas, dricks vin och pratas mat. Arbetet fördelas så sakteliga, diskberget växer men alla har supertrevligt och skratten ekar i köket. Någon rullar thailändska fläskbollar, de blir inte perfekta men vad gör väl det när vi har så mysigt ihop? En annan sitter mest vid köksbordet och pratar, det är ju umgänget som är viktigt.

Jag hatar det.

Den absolut bästa matlagningen som finns är när jag får tillbringa en eftermiddag i mitt eget kök. Förbereda, lägga upp i skålar för att snabbt kunna laga i de kritiska momenten. Effektivitet, flow och jag vet var alla grejerna är. Ingen jävel står i vägen och ingen försöker använda mina knivar. Musik på hög volym i köket och ett glas vin vid sidan. Jag är i mitt esse då och ytterligare människor i köket sänker den känslan ordentligt.

Att dela på matlagningen inför en större middag är fint, men jag vill göra det absolut mesta hemma i mitt eget kök. Sista handen kan jag gärna lägga i någon annans kök, men jag vill fan inte ha hjälp med det heller.

Det är ett socialt helt oacceptabelt karaktärsdrag att avsky att laga mat med andra människor. Men jag vet att vi är många som känner lika och vi gör allt för att undvika de där stunderna och ibland önskar jag att mysa-och-laga-mat-ihop-människorna kunde förstå att inte alla funkar så, vi surkukar bör lämnas ifred i köket.

Jag vet att Mia funkar exakt likadant och vi kommer aldrig laga mat ihop. Kanske under tvång och/eller om vi får mycket pengar för det, men det kommer garanterat att delvis förstöra vår vänskap för alltid.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Här får ni lite bra musik för aggressionsmatlagning.