Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
bläckfisk
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
buljong
burmesisk mat
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
drink
fisk
fläsk
fritera
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
ost
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
potatis
produkter
rädisor
räkor
ris
risotto
sallad
salsa
sås
selleri
sill
skaldjur
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
torsk
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Inkokt citruslax

0
Delningar
MAT

Inkokt citruslax

Inkokt lax är verkligen ingen favorit och i min värld är det ett halvtorrt elände som inte smakar speciellt mycket alls. Då blir det faktiskt extra roligt att ta sig an maträtten och försöka göra något åt den. Jag tror ni kan gilla det här. Inte alls några svåra smaker men däremot en skön uppdatering av ett gammalt recept som i alla fall jag ser som lite muggigt.

Nu gör ni exakt som jag säger med laxen, håll inte på att koka den en massa så det blir skit av allt. Sen kan jag också tycka att man kan kosta på sig en rätt så fin laxbit till påsk. Jesus skulle gilla det.

Jag sockrar förresten ofta på tomatgrejer. Det beror mest på att tomaterna är så erbarmligt dåliga i det här landet (året om också), men lite socker kan faktiskt göra dem halvätliga.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

4-6 bufféportioner

Inkokt lax

500 g laxfilé
2 dl apelsinjuice (2 st typ)
1 dl citronsaft (2 st typ)
1 stjärnanis
1 tsk dillfrö
5 dl vatten
1 tsk salt

Tomatsallad

3 tomater, ut med alla kärnor och tärna
1 liten rödlök, finhackad
0,5 kruka basilika (fan vad jag hatar krukörterna)
2 msk citronsaft
1 msk olivolja
Salt, svartpeppar och socker

Gör så här

1. Skär bort skinnet från laxen och dela i stora kuber. Lägg i en plastbytta eller liknande och salta riktigt på fisken. Låt stå i kylen i ett par timmar.

2. Koka upp övriga ingredienser till en lag i en kastrull och låt sedan puttra under lock i en kvart.

3. Torka av laxbitarna med hushållspapper och häll på den kokande lagen. Låt stå i rumstemperatur tills lagen har svalnat helt. Låt laxen stå och dra i lagen i minst fyra-fem timmar, gärna över natten.

4. Blanda ingredienserna till tomatsalladen, smaka av med salt, svartpeppar och socker.