Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
bläckfisk
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
buljong
burmesisk mat
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
drink
fisk
fläsk
fritera
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
ost
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
potatis
produkter
rädisor
räkor
ris
risotto
sallad
salsa
sås
selleri
sill
skaldjur
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
torsk
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Frasigt laxskinn

1
Delningar
MAT

Frasigt laxskinn

Nej nej nej!! Stopp! Släng inte skinnet du skär bort från laxen! Det är så himla gott. Antingen som snacks eller som trevligt dekorativt utropstecken i en maträtt, tillför både smak och konsistens och är dessutom silvrigt och snyggt.

Jag brukar förresten köpa fjällad lax, men om fjällen är kvar skrapar jag av dem med kniv innan jag skär bort skinnet. Men om ett eller annat fjäll är kvar märks det knappt när skinnet är frasigt.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

Laxskinn
Socker
Salt
Neutral olja
Valfri krydda som t ex fänkål, chili, hot sauce.

Gör så här

1. Skär laxskinnet i remsor, ett par cm breda. Lägg i en skål.

2. Strö lite socker, salt och eventuell krydda över remsorna och rör runt så det fördelas någorlunda jämnt. Eventuellt kan du tillsätta lite neutral olja också beroende på hur fet laxen är.

3. Lägg remsorna platt med köttsidan nedåt på en bakplåt eller liknande form.

4. Ställ in i ugnen i 250 grader i ca tjugo minuter. De ska bli torrfrasiga och gyllene. Håll koll så de inte bränns, men ta inte ut dem medan de fortfarande är sladdriga.

5. Dölj för familjen! Viktig punkt, min ena dotter åt upp allt igår.