Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
svensk mat
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Mispelchutney

0
Delningar
MAT

Mispelchutney

Mispelchutney

Mispelchutney må inte vara det vanligaste. Jag hittade nämligen färsk mispeläpplen på min närliggande etniska butik och var tvungen att köpa. Efter en massa funderande kom jag fram till att den nog skulle gå att göra en helt otroligt bra chutney av och att jag kunde använda den till min grytstek.

Hittar ni inte mispel till er mispelchutney så liknar den faktiskt nypon en hel del och det vore ju coolt att göra chutney på det framåt slutet av juli. Annars tror jag också att man kan kombinera grönt äpple med passionsfrukt och landa ungefär lika.

Det jävliga är att jag lagt till ytterligare en eländig ingrediens, en så kallad Mia-ingrediens. Hon håller alltid på och åbäkar sig med namn som ingen någonsin i helvetet förstår (jag tror hon hittar på bara).

Den här eländiga ingrediensen här är svartkummin. Läs lite i Wikipedialänken så fattar ni att den är rätt häftig. Finns garanterat i en orientalisk butik och internet kryllar säkert av det också (att köpa kryddor på nätet är mycket billigare än knivar… så jag köper mycket kryddor). Ni kan ersätta med vanlig kummin (inte spiskummin!) men det smakar inte lika. Men alltså köp den, jag tänkte kombinerade den med pors i sommar och göra en snaps på det.

Ni kollar väl in receptet på grytsteken, det är jag mycket nöjd med. Likaså köttmackan som gjordes på samma kött.

Ingredienser

inte relevant

3 hg färska mispeläpplen, tärnade (se ovan)
1 jalapeno, hackad
2 dl socker
1 dl vatten
1-2 msk äppelvinäger
0,5 tsk svartkummin (vanlig kummin kan funka också, men smaken blir annorlunda)
salt, svartpeppar och olivolja

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser utom salt, svartpeppar och olivolja.
  2. Koka upp och låt stå och småputtra tills det får hårds konsistens. Vakta koket och rör ofta, annars bränner det fast. Ta av när det känns fast och bra.
  3. Smaka av med salt och peppar och rör sedan ner lite olivolja efter smak.