Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
bläckfisk
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
buljong
burmesisk mat
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
drink
fisk
fläsk
fritera
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
ost
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
potatis
produkter
rädisor
räkor
ris
risotto
sallad
salsa
sås
selleri
sill
skaldjur
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
torsk
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Sallad på myrägg, laab

0
Delningar
MAT

Sallad på myrägg, laab

Jag har en drömdag! Jag är påskledig, solen skiner och jag har utrymme att laga mat. På spisen kokar kalvlägg i vin och några grisknorrar. Musik på hög volym så klart. Allt bara flyter och känns vackert.

Lagade nyss en alldeles ljuvlig liten rätt som mellanmål. Laab, en het, syrlig, myntadoftande sallad på myrägg. Låt inte det där med myrägg stoppa, du kommer att älska både smak och konsistens! Eller så byter du ut myrorna mot lite stekt fläskfärs eller något annat protein du gillar.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

2 förrättsportioner

2 dl myrägg, thailändska eller svenska från skogsmyra
Saft av en lime
Blad av några kvistar koriander och mynta
1 schalottenlök, hackad men inte alltför fint
1-2 grön het chili, skivad
1,5 msk ris som rostats i het panna och därefter stötts i mortel. Använd gärna det som säljs som ”glutinous rice” i asiatiska butiker.
Fisksås efter smak

Rostat ris stöts i mortel

Rostat ris stöts i mortel

Gör så här

Blanda alla ingredienser. Smaka, justera kryddning. Lägg upp på snyggfat. Så komplicerat detta att jag måste visa hur man gör på film.