Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
colombiansk mat
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fågel
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
garlic roast
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
hummer
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kreolsk mat
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
oxsvans
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
skogen
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
sydamerikansk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tröst
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Musslor i fritösen – Clam cakes

1
Delningar
MAT

Musslor i fritösen – Clam cakes

Nu blir det musslor igen.

På annandag påsk var jag i köket hela eftermiddagen. En sån där riktigt fantastisk dag med orimligt bra humör, sol ute och folköl och punk i köket. Jag lagade fyra smårätter som jag portionerade ut till mig och min fru under dagen.

Vi började med den här dödsgoda ostdippen, vilket så klart var lite osmart med tanke på att ost och chips mättar rätt så bra. Vi lyckades i alla fall trycka i oss tre ytterligare rätter och det resulterade i att vi var orimligt mätta mot kvällen och mest låg i soffan som nyätna lejon på savannen.

Nåväl, vi åt också musselkakor. Första hade jag planerat crab cakes men jag fick varken tag på färsk krabba eller sånt där äckligt konserverat krabbkött (vilket var tur för det är verkligen ett satans snusk). Då tänkte jag att jag nog minsann kan göra det på musslor istället, konserverade musslor. Självklart blir det lite bättre om du kokar dig ett nät musslor innan och använder dem istället, men konserverade funkar fint också.

Världens viktigaste anmärkning!

Hacka aldrig i helvetet musslor med bästa kniven. Jag har gjort det tidigare utan att tänka mig för med en fin kolstålskniv. Kniven rakt ner i ett förbannat sandkorn som följde med musslorna, flisa lossnade, Lille Skutt-tårar och sen ett par timmars slipning.

Ingredienser

2 portioner (för medelålders töntar)

Majonnäs

1 msk finhackad koriander
1 dl majonnäs
1 msk citronsaft
1 msk hot sauce
1 msk cest från citron
1 liten vitlökskl pressad
Salt och peppar

Musselkakor

1 liten burk musslor 225 g, hackade
1 stjälk selleri, fint hackad
0,5 dl av majonnäsen från ovan
0,5 dl ströbröd
1 ägg
Ströbröd att panera i (panko är bäst)
frityrolja

Gör så här

Majonnäs

Blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylen

Musselkakor

1. Blanda ihop alla ingredienser och ställ in i minst en halvtimma.

2. Forma kakor och panera i ströbröd (helst panko).

3. Fritera på 160!C till de är gyllenbruna eller stek dem på båda sidorna.

4. Avnjut med kvarvarande majonnäs och kanske lite hackad koriander och lime att pressa över.