Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
svensk mat
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Gin Jenny

0
Delningar
MAT

Gin Jenny

Somrig drink vid grillen så jag krånglar inte till det så värst. Grillar asiatiskt och då passar det väl med en japansk ton på det hela? Gin.

Jenny heter min vansinnigt trevliga och roliga kollega. Igår skrev hon till mig, nöjd efter inköp av diverse varianter av tonic. Vilken ört kunde man ha till den körsbärssmakande tro? Thaibasilika, tänkte jag. Och det har jag tänkt på i över ett dygn nu, så nu var jag ju tvungen att testa själv. Testar gör jag vid grillen. Jodå, som det funkar!!

Ingredienser

4 cl gin, jag valde japansk av uppenbara skäl. Vår, körsbärsblom! Och asiatiskt på grillen.
Ett par stänk pastis, den ska mest bara anas. Anis.
Några frysta körsbär. Räknade just mina, 8 hade jag i.
Is
Cherry blossom tonic eller vilken annan lätt körsbärssmakande tonic du nu hittar.
En kvist thaibasilika, den lätt lakritssmakande sorten alltså.

Gör så här

1. Fyll glaset till hälften med is och körsbär.

2. Häll på gin och några stänk pastis.

3. Fyll upp med tonic.

4. I med en doftande kvist thaibasilika.

5. 乾杯しましょう。