Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
svensk mat
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Sallad på svamp och chimichurri

0
Delningar
MAT

Sallad på svamp och chimichurri

Grillväder! Ungarna spelar fotboll på framsidan och Roblox i soffan. Jag grillar shortribs ikväll och krånglar verkligen inte till köttet så pass att det är värt att blogga om. Gott kött utan tjafs mest. Krånglar inte till tillbehören heller faktiskt, men någon nivå upp ändå från ”salta, peppra, nåt lagerblad, grilla länge på indirekt värme”. En sallad på svamp och en på tomat. Några grillade paprikor från orientaffären. Lite bröd.

Den här svampsalladen är lite av ett guldkorn i all enkelhet. Lätt att sno ihop, lätt att äta och lätt att gilla. Champinjoner och chimichurri som får vila några timmar, det är allt. Det blir ett lite skissartat recept men det är mest för att det inte är så himla noga. Särskilt inte en solig grillkväll.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

Ca 20 champinjoner, noterade aldrig vikten när jag handlade
1 stor ruska slätbladig persilja, finhackad
1 stor ruska koriander, finhackad
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
1 citron, juicen av
1/2 apelsin, juicen av
1 apelsin, rasp av skalet. Se till att tvätta den noga innan.
2 msk rödvinsvinäger
1 röd snackpaprika, finhackad
2 chilifrukter eller fler beroende på hur het du vill ha salladen, finhackade
Minst 1/2 dl olivolja, gärna mer
Nymalen svartpeppar
Rätt mycket salt

Gör så här

Skiva svampen tunt. Lägg i en stor skål och häll över alla ingredienser. Blanda försiktigt. Låt stå i minst tre timmar, rör om då och då. Smaka av sältan och syran några gånger under tiden och justera med mer salt respektive rödvinsvinäger.