Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
buljong
burmesisk mat
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fisk
fläsk
fritera
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
ost
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
ris
risotto
rökning
sallad
salsa
sås
selleri
sill
skaldjur
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
torsk
tricks
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Spaggebowl? Vardagshöjande pasta med forellrom

0
Delningar
MAT

Spaggebowl? Vardagshöjande pasta med forellrom

Ett fat spaghetti

Bowl brukar man ju numer kalla en skål av vad som helst för att få det att låta lite bättre än vad det är. Så istället för att säga att detta var en i och för sig god nödlösning en stökig onsdagkväll så uppgraderar jag min snabbt ihopsnodda pasta till en spaggebowl. För att det låter lite bättre, kanske känns lite bättre.

Scenariot var i alla fall rätt välbekant för många föräldrar. En massa måstesaker som skulle klaras av på kvällen, gitarrläxa, den där jobbgrejen jag måste hinna, annat tråk. Ena ungen vrålhungrig, den andra får plötsligt migrän och blir helt otröstlig, gråter och vill bara bli kramad. Men mat ska ändå på bordet, till de delar av familjen som kan äta.

Pasta! Vad mer finns hemma?

Det går ju att retirera in i bara ketchup men på nåt vis känns läget lika trist som det är då. Så ok. Jag rör ner creme fraiche i spaggarna. Nån grönsak? Ja, det finns sjökorall kvar sen jag lagade friterad krabba! Protein? Forellrom, noll tillagning och nog känns det snäppet lyxigare än nåt brunt frysfynd. Och så hacka ner lite örter och en citron till det. Vi höjer oss ur vardagen ett par snäpp. Trots allt. Och vi lägger oss att sova tillsammans innan kl 21, inget av allt det där nödvändiga gjort. Men med nöjda magar.

Inte sugen på just pasta? Behov av ännu mer humörhöj? Gör pommes med löjrom istället.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

Spaghetti eller annan pasta till 2-3 personer
1 burk creme fraiche
50-100 g forellrom eller annan rom
1 hg sjökorall eller annan grönsak, t ex gröna bönor, sparris eller spenat. Eller avokado, okokt.
Hackad färsk dill och gräslök eller vilken ört som nu finns lätttillgänglig. Eller fasen, frusen funkar också bra.
1 citron skuren i två halvor
Svartpeppar, salt

Gör så här

Gör om möjligt alla moment hyfsat samtidigt, då går den här rätten så där vardagspaniksnabbt att laga.

1. Koka pastan.

2. Häll sjökorallen i häftigt kokande vatten. Sjökorallen behöver inget salt i vattnet, men det gör andra grönsaker utan inneboende sälta. Koka en knapp minut. Kraftigare grönsaker kan behöva någon minut till. Häll av vattnet och kyl grönsaken genom att spola i kallt vatten. Låt rinna av.

3. Stek citronen i olja med snittytan nedåt tills den får lite färg. Citronen får väldigt fin smak av den här behandlingen, mildare och med en lätt sötma, men vill man så är det bara att skippa.

4. Rör i creme fraiche i pastan tillsammans med den hackade dillen. Salta lätt.

5. Häll upp pastan i en skål eller djup tallrik. Förlåt, en bowl! Lägg på sjökorallen och rommen och strö hackad gräslök över. Några drag med svartpepparkvarnen. Pressa över lite av citronen.