Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
svensk mat
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Corndogs, livet på pinne

0
Delningar
MAT

Corndogs, livet på pinne

Livet utomhus har börjat på allvar! Klart vi är ute på vintern med men livet, alltså när utomhus snudd på blir vardagsrummet, när ytterdörren står öppen mer än stängd. När plötsligt en skock grannungar sitter i trädgården, ett halvår äldre än sist jag såg dem. Den del av året då det är viktigt att ha något ätbart hemma ifall alla dessa ungar råkar vara hos oss när de blir hungriga.

Den här delen av året kräver en annan typ av mat än december. Det är liksom inte bara att ropa in ungarna till middag alltid, och ärligt talat vill jag knappt ens det nu de första riktigt varma och soliga dagarna. Bättre ibland med mat som går att sticka åt dem ute. Som corndogs.

Corndogs är varmkorv på pinne, doppade i smet på majsmjöl och friterade. Väldigt gott, sådär tivoligott.

När jag pluggade i Indiana åt vi ofta corndogs på footballmatcher. De flesta struntade väl i själva matcherna, man gick dit för att umgås och kolla in vilka andra som var där. Vi brukade köpa corndogs som vi gnagde på medan vi gick runt och spanade på folk. De mindre skötsamma ungdomarna rökte så klart men vi välartade gick runt med friterad korv på pinne.

Mitt recept är ett försök att återskapa de corndogs jag åt i high school. Fast ofta byter jag faktiskt ut majsmjölet mot kikärtsmjöl efter tips från Margit Richert en gång när jag för sent insåg att majsmjölet tagit slut. Och det blir faktiskt godare, nötig och fin smak. För extra utomhuskänsla brukar jag grilla korvarna innan jag doppar dem i smeten. Det måste man så klart inte alls göra men det tillför en smak av friluftsdag och korvgrillning som höjer rätten några snäpp. Och det här är verkligen inte svårlagad mat i övrigt.

Servera korvarna utomhus, det är nästan nödvändigt. Det är liksom hela existensberättigandet för rätten. Ketchup och senap till, eller sett par goda dippsåser. Den här gången valde jag en ostkräm från den utmärkta bloggen Skog till bord och jag valde att göra krämen på kryddost. Jag gjorde även en väldigt god chipotlesalsa som jag tycker passar fint till just kryddost. Och inlagda ringar av rödlök blev det också, jättegoda att äta till!

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

4 portioner

8 varmkorvar eller 16 prinskorvar
0,5 dl vetemjöl att rulla korvarna i

3 dl kikärtsmjöl eller majsmjöl
1,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk socker
1/2 tsk salt
3,5 dl lättfil
2 ägg

8 långa bambupinnar eller 16 mindre

Gör så här

1. Grilla korvarna. Det här momentet kan du skippa men det tillför jättemycket god smak.

2. Häll en halv dl vetemjöl på ett fat. Rulla korvarna i mjölet.

3. Gör smeten genom att blanda alla torra ingredienser. Vispa sedan i lättfil och ägg till en slät smet. Låt svälla i en halvtimme.

4. Trä upp korvarna på bambupinnar längsmed men stick inte igenom i toppen.

5. Doppa korvarna i smeten.

6. Hetta upp oljan. Fritera korvarna i hög temperatur i 2-3 minuter tills de fått fin färg.