Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
svensk mat
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Pilgrimsmusslor med tryffel och kräm på smörrostad blomkål

0
Delningar
MAT

Pilgrimsmusslor med tryffel och kräm på smörrostad blomkål

Tryffel är så vansinnigt gott! Jag tycker det är onödigt att krångla till rätter med färsk tryffel för mycket, det blir liksom inte godare av det. Gärna ganska milda smaker vill jag ha, potatis, ägg, färsk pasta, ost eller varför inte blomkål.

Pilgrimsmusslor i sin tur har en så fin och mild smak med en lätt sötma att det är synd att smocka ihjäl dem med alltför mycket högröstat smakstök. Spar din tuffaste grällste chilisalsa till något annat, håll balansen för att de ska komma till sin rätt.

Och så smör. Fasen så gott det är med smör! Gärna gyllenbrynt.

Lägg till några gröna blad för looks och för att det är trevligt med något som bryter av i konsistens och smak. Jag valde daggkåpa för att jag tycker om strukturen, för att de är vackrare än det mesta och för att jag är så himla glad att det är vår.

Ihop med allt och du har en riktigt fantastisk liten rätt! Det här är verkligen varken krånglig eller arbetsintensiv mat att laga. Ganska enkelt och rakt på sak faktiskt, enda tröskeln är väl att råvarorna kostar en slant och måste vara fina.

Du vill ha något gott att dricka till, något som bryter av lagom mot det mjukt smöriga och inte störar sig mot tryffeln. Har du kostat på dig färsk tryffel och fina pilgrimsmusslor så tycker jag inte du ska dumsnåla på drycken.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

4 portioner

1 halvt blomkålshuvud, skuret i små buketter
100 g smör
12 stora pilgrimsmusslor
Färsk tryffel
Gröna blad, gärna med lite tuggmotstånd
Några späda strån av grön inte alltför bitsk lök, jag valde kajplök.
1 msk riktigt bra frisk och aromatisk äppeljuice, en droppe per daggkåpeblad. Väldigt valfritt men gott och kul om man vill göra sig till.
Salt
Neutral olja

Gör så här

1. Lägg blomkålen i en ugnsform, hyvla över smöret, salta lätt. In i ugn på 200 grader och låt stå där någon timme tills blomkålen har vacker gyllene färg och är genommjuk. Vänd då och då. Den får inte brännas så sänk temperaturen om det verkar vara risk, och lägg eventuellt över aluminiumfolie.

2. Tag sen blomkålen ur ugnen och häll över den och allt smör i en bytta. Mixa slätt med mixerstav. Smaka av med salt.

3. Stek pilgrimsmusslorna i olja i het panna. Snabbt ska det gå, nån minut per sida bara. De ska få fin färg men inte stekas till gummiproppar utan vara mjuka rakt igenom.

4. Lägg upp tre musslor per person och några kluttar av blomkålspurén. Hyvla eller riv över valfri mängd tryffel. Lägg på blad. Om du vill, droppa en droppe äppeljos i varje blad som en daggdroppe. Det går lättast med en pipett eller ett vanligt tunt sugrör. Sätt i lökstråna på nåt kul vis i blomkålspurén.

Sugen på fler rätter med pilgrimsmussla? Den här är också enkel och väldigt god, pilgrimsmusslor med fänkål och bränd tomatpuré.