Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
bläckfisk
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
buljong
burmesisk mat
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
drink
fisk
fläsk
fritera
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
ost
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
potatis
produkter
rädisor
räkor
ris
risotto
sallad
salsa
sås
selleri
sill
skaldjur
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
torsk
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Grillade bondbönor med dill

0
Delningar
MAT

Grillade bondbönor med dill

Det här är ett väldigt enkelt och trevligt grilltillbehör. Lika bra att utnyttja tiden vid grillen. Särskilt bra om det andra på grillen tar tid så det finns något vettigt att pilla med under tiden. Grillade bondbönor är dessutom väldigt goda, annars hade man väl lika gärna kunnat smälla bubbelplast som sysselsättningsterapi.

Ser du förresten allt gammalt ris från förra året som är kvar i odlingslådan bakom grillen? Jo, det hade jag ju också kunnat ägna mig åt, snarare än att hitta mer saker att grilla… Men jag hade grillfeeling! Ibland handlar det inte om att maximera mätbar nytta utan att maximera känslan. Min känsla igår var grillhäng. Och som jag har längtat efter grillhäng!

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

En massa färska bondbönor, hela baljorna. Det blir väldigt liten volym bönor när de rensats från baljorna.
1 näve färsk dill, grovhackad. Även färsk mynta är väldigt gott till, ifall du inte känner för dill.
Olivolja
Salt
Eventuellt pressad citron och lite hackad vitlök, beroende på vad du har för tillbehör i övrigt.

Gör så här

1. Lägg de hela baljorna på grillgallret, gärna i utkanten där det inte är alltför hett. Grilla tills baljorna bil alldeles mjuka. Vänd på dem då och då. De får gärna bli lite bränd här och där utvändigt, det är bönorna inne i baljorna vi vill åt och de är ganska skyddade och närmast ångkokas. Det kan ta någon halvtimme, kanske kortare eller längre. Om du är osäker, öppna en balja och smaka en böna. De ska vara mjuka och goda.

2. När baljorna är klara, öppna dem och tryck ut bönorna.

3. Lägg bönorna i en skål tillsammans med dillen och eventuellt finhackad vitlök. Salta och rör om. Häll över rikligt med olivolja och pressa eventuellt över lite citron.

Servera till grillat, exempelvis souvlaki eller långbakad vitkål.