Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
bläckfisk
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
buljong
burmesisk mat
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
drink
fisk
fläsk
fritera
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
ost
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
potatis
produkter
rädisor
räkor
ris
risotto
sallad
salsa
sås
selleri
sill
skaldjur
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
torsk
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Salsa verde med avokado

0
Delningar
MAT

Salsa verde med avokado

Är det guacamole? Är det salsa verde? Nej, det är både och! Det här är en alldeles perfekt liten salsa till… tja, allt. Avokadon mildrar hettan från salsan. Vill du så kan du öka på bettet med extra chili, men jag tycker annars det kan vara fint att låta den här vara lite snällare och istället göra en annan hetare salsa till.

Det går utmärkt att använda en bra köpesalsa till detta. I så fall, blanda gärna i lite finhachad rå lök och färsk koriander för att pigga upp smaken.

Proportionerna är ungefärliga, beroende på dels storlek på avokade men än mer på intensiteten i den salsa verde du använder. Och faktiskt även hur krämig och snäll du vill ha din salsa. Men det kan inte bli fel, smaka av och blanda lite som du vill bara!

Inser att jag nog är lite tjatig om det där med att smaka av maten och göra som man vill. Men ibland är exakthet bara skenbar ända, om man inte mäter exakt volym på avokadokött snarare än skriver ”en avokado”, och anger torrvikt och scoville på chilin och… etc osv. Och det viktiga är faktiskt hur maten smakar för den som äter, inte att nåt blir ”rätt”. Så jag fortsätter nog tjata på om det.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

2 dl salsa verde. Använd gärna den här, grillad salsa verde.
1 stor avocado
Eventuellt hackad jalapeno eller annan grön chili för hetta
Eventuellt finhackad lök och koriander

Gör så här

Mixa avokado och salsa. Blanda eventuellt i lite hackad lök, koriander och kanske grön chili för att pigga upp smaken.

En annan vansinnigt god salsa med en helt annan karaktär är rökig röd salsa på pumpafrön.