Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
colombiansk mat
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fågel
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
garlic roast
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
hummer
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
oxsvans
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
skogen
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
sydamerikansk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tröst
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Het och kryddig mangosalsa

0
Delningar
MAT

Het och kryddig mangosalsa

Inte så mycket att orda om, denna mangosalsa. Sötsyrlig, fruktig och het. Den passar till all möjlig mat, men kanske i synnerhet mat man vill ge lite eldig karibisk hetta. Till kyckling, jerk pork belly, tacos eller till och med fiskpinnar blir den alldeles perfekt. Jag gissar i och för sig om det där med fiskpinnar, men jag tror på det.

Salsan är karibisk i känslan med både kryddpeppar och scotch bonnet, en chili av habanerotyp men med en egen smak. Men inte behöver man hålla sig till att vara fullt så genuint karibisk, en vanlig habanero eller nån av alla de varianter som finns blir utmärkt, en annan chili blir ok. Den här gången valde jag själv två varianter av habanero, en mild med en fantastisk fin tropisk fruktsmak och en med hetta. Jag tog det lugnt med den heta för att salsan ska funka bra även för barnen.

Det är inte alla som uppskattar kryddpeppar. Jag vet, det är obegripligt. Men kryddpepparn går fint att bytas ut mot några blad finhackad strimlad mynta om du föredrar det. Myntan ger också en alldeles ljuvlig smak.

Ingredienser

1 riktigt fin och mogen mango
2-3 korn bra kryddpeppar, finstött
1/2 till 1 scotch bonnet eller annan chili, helst nån sorts habanero
1 lime, juicen, eller 1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt

Gör så här

1. Skär loss fruktköttet från mangon. Lägg i en skål.

2. Tillsätt övriga ingredienser. Lime eller vinäger? Väl vad du har hemma eller tycker är godast bara. Använder du mynta istälet för kryddpeppar så tillsätter du det sist. Ta gärna i i underkant av chilin och tillsätt mer efter provsmakning.

3. Mixa ordentligt. Provsmaka och justera sälta och övrig kryddning.

4. Tillsätt myntan om du använder.

5. Servera med jerk pork belly och rice and peas, karibiska tacos eller vad du nu tycker kan behöva piggas upp.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.