Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
colombiansk mat
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fågel
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
garlic roast
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
hummer
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
oxsvans
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
skogen
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
sydamerikansk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tröst
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Karibiska tacos med grillad fläsksida och mangosalsa

0
Delningar
MAT

Karibiska tacos med grillad fläsksida och mangosalsa

Karibiska tacos? Ja, nåt sånt. Ett helt underbart sätt att servera nygrillad jerk pork belly, eller använda resterna av den nån dag senare. Eller nån annan fläsksida, det blir också gott.

En het sommardag eller kväll när du inte är så värst matlagningssugen men har kvar grillad fläsksida från igår är det här bland det absolut bästa du kan stoppa i dig. Så himla enkelt att sno ihop om kött och salsa finns att det här funkar lika bra till tv-soffan en riktigt slö kväll.

Behöver jag ens skriva mer? Nej, jag tror inte det. Titta på bilderna, ni ser ju.

Ingredienser

4 portioner

500-800 g fläsksida, jerk pork belly
1 klyfta till en halv färsk vitkål/sommarkål beroende på storlek på huvudet, finstrimlad. Det funkar fint med isbergsallad också ifall du inte hittar nån riktigt färsk och bra kål. Men ta inte salladskål/kinakål, den har inget existensberättigande rå och utanför en kimchi.
4 avokado, urskedade
Mangosalsa
Några nävar koriander, grovhackad
Ett knippe salladslök eller gräslåk, skuren i ringar
Små färdiga vetetortillas, tre fyra förpackningar

Gör så här

1. Skär köttet i skivor med ca en cm tjocklek.

2. Hetta upp en stekpanna. När pannan är riktigt het lägger du i köttskivorna och steker dem ganska hastigt på vardera sida tills de har fin färg och är genomvarma. Det går snabbt så håll koll!

3. Montera ihop, proportioner efter smak.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.