Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
colombiansk mat
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fågel
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
garlic roast
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
hummer
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kreolsk mat
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
oxsvans
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
skogen
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
sydamerikansk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tröst
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Råbiff Caesar

0
Delningar
MAT

Råbiff Caesar

Som alltid när man får en geniidé har väl en skock genier redan kommit på detta före mig. Men det spelar ingen roll så länge det är gott. Och gott är det. Det är ju råbiff. Och därtill en beprövad smakkombo och fina konsistenser som kompletterar varandra. Jag tycker verkligen om brödfraset med den mjuka tuggigheten från köttet och salladen som är frasig på helt annat vis.

Det här är enkelt, en köttsallad. Raw paleo lo-tjoho no-DDT.

Jag har inte skrivit exakta kvantiteter i det här receptet men titta på bilden och gör nåt liknande. Som alltid, du vet bäst vad du gillar så självklart får dina smakpreferenser göra override på mina. Gör som du behagar. Du får tom lägga till den där eländes kycklingen de brukar lägga till caesarsallad om du av nåt skäl vill det.

På bilden syns en äggula. Jag ångrade den, tyckte det blev dumt ihop med citronen, nästan blodsmakande. Skippa!

Ingredienser

1 portion

100-200 g gott råbiffkött. Hör med personalen i köttdisken vad de har som är bra om du är osäker, det brukar vara bättre än att leta efter nån specifik bit.
1 vitlöksklyfta
3-5 sardeller
Några blad romansallad, måste vara färsk och fin i konsistensen
Hyvlad parmesan, så mycket du behagar
En bit pitabröd. Har du inte pitabröd, välj ett gott mjukt tunnbröd.
En rejäl klyfta citron
Olivolja
Eventuellt några droppar Worcestershire sauce
Nymald svartpeppar, salt

Olja att fritera brödet i

En ska bort på det där fotot, ägget. Enligt min smak.

Gör så här

1. Skär köttet i kuber, ungefär 1 x 1 cm. Alternativt skär du i skivor men inte alltför tunna. Det är gott med lite tuggighet i den här rätten. Salta och peppra köttet.

2. Riv brödet i bitar lagom till en tugga, Fritera brödet hastigt i het olja. Det ska få lätt färg och bli knaprigt.

3. Riv salladen i bitar lagom att stoppa i munnen. Dela sardellerna i mindre bitar. Hyvla parmesan.

4. Halvera vitlöksklyftan. Gnugga snittytan mot serveringstallriken. Vitlöken ska anas, inte smocka till en på käften.

5. Lägg upp kött, bröd, sallad, sardeller och ost lite snyggt på tallriken. Blaska över några skvättar olivolja. Lite mer salt och peppar om du känner för det. Några droppar Worcestershire sauce om du vill. Jag hade i en gång, det var gott. Jag hade inte i nästa, saknade inte. En rejäl citronklyfta som du pressar över salladen när det är dags att äta.

En annan trevlig proteinrik sallad är laab, sallad på myrägg.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.