Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Råbiff Caesar

0
Delningar
MAT

Råbiff Caesar

Som alltid när man får en geniidé har väl en skock genier redan kommit på detta före mig. Men det spelar ingen roll så länge det är gott. Och gott är det. Det är ju råbiff. Och därtill en beprövad smakkombo och fina konsistenser som kompletterar varandra. Jag tycker verkligen om brödfraset med den mjuka tuggigheten från köttet och salladen som är frasig på helt annat vis.

Det här är enkelt, en köttsallad. Raw paleo lo-tjoho no-DDT.

Jag har inte skrivit exakta kvantiteter i det här receptet men titta på bilden och gör nåt liknande. Som alltid, du vet bäst vad du gillar så självklart får dina smakpreferenser göra override på mina. Gör som du behagar. Du får tom lägga till den där eländes kycklingen de brukar lägga till caesarsallad om du av nåt skäl vill det.

På bilden syns en äggula. Jag ångrade den, tyckte det blev dumt ihop med citronen, nästan blodsmakande. Skippa!

Ingredienser

1 portion

100-200 g gott råbiffkött. Hör med personalen i köttdisken vad de har som är bra om du är osäker, det brukar vara bättre än att leta efter nån specifik bit.
1 vitlöksklyfta
3-5 sardeller
Några blad romansallad, måste vara färsk och fin i konsistensen
Hyvlad parmesan, så mycket du behagar
En bit pitabröd. Har du inte pitabröd, välj ett gott mjukt tunnbröd.
En rejäl klyfta citron
Olivolja
Eventuellt några droppar Worcestershire sauce
Nymald svartpeppar, salt

Olja att fritera brödet i

En ska bort på det där fotot, ägget. Enligt min smak.

Gör så här

1. Skär köttet i kuber, ungefär 1 x 1 cm. Alternativt skär du i skivor men inte alltför tunna. Det är gott med lite tuggighet i den här rätten. Salta och peppra köttet.

2. Riv brödet i bitar lagom till en tugga, Fritera brödet hastigt i het olja. Det ska få lätt färg och bli knaprigt.

3. Riv salladen i bitar lagom att stoppa i munnen. Dela sardellerna i mindre bitar. Hyvla parmesan.

4. Halvera vitlöksklyftan. Gnugga snittytan mot serveringstallriken. Vitlöken ska anas, inte smocka till en på käften.

5. Lägg upp kött, bröd, sallad, sardeller och ost lite snyggt på tallriken. Blaska över några skvättar olivolja. Lite mer salt och peppar om du känner för det. Några droppar Worcestershire sauce om du vill. Jag hade i en gång, det var gott. Jag hade inte i nästa, saknade inte. En rejäl citronklyfta som du pressar över salladen när det är dags att äta.

En annan trevlig proteinrik sallad är laab, sallad på myrägg.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.