Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
colombiansk mat
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fågel
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
garlic roast
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
hummer
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kreolsk mat
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
oxsvans
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
skogen
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
sydamerikansk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tröst
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Trädgårdskaffe

0
Delningar
MAT

Trädgårdskaffe

Trädgårdsjobb. Såga av saker, bära saker, skyffla jord. Det är varmt och nåt läskande och uppiggande behövs. I England hade jag väl druckit te eller Pimm’s. I USA iste eller nån läsk. Jag har inte Pimm’s hemma och är inte mycket till läskdrickare. Men ginger beer är jag fasligt förtjust i. Kaffe? Kallt tack. Och så något för själen. Trädgårdskaffe.

Lakritskanten kanske låter underlig men det passar väldigt fint smakmässigt till kaffet tycker jag. Förmodligen är ni några som inte håller med mig där, eller i smakkombinationen i övrigt. Men jag tror det finns andra som kommer älska detta och det är viktigare än att alla blir lagom oförargligt jämnnöjda. Så klart.

Något att äta till? Nej. Men senare på eftermiddagen vill du nog fylla på med något salt så varför inte en bit rökt hjärta?

Ingredienser

4 cl bourbon eller whiskey
4 cl starkt gott kaffe
En näve is
God ginger beer

1 äggvita
1 msk svart lakritsgranulat

Ett kylt glas, gärna whiskeyglas, där kanten frostats med krossat lakritsgranulat.

Gör så här

1. Doppa kanten på glaset i äggvita. Se till att det inte blir för mycket så det rinner. Doppa kanten i lakritsgranulat. Ställ att torka till nån timme. Kyl glaset innan servering.

2. Häll en näve is i det kylda glaset. Häll på kallt kaffe och sprit. Fyll upp med ginger beer.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.