Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
colombiansk mat
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fågel
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
garlic roast
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
hummer
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kreolsk mat
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
oxsvans
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
skogen
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
sydamerikansk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tröst
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Underbar grillad färskpotatis

0
Delningar
MAT

Underbar grillad färskpotatis

grillad färskpotatis

Jag har redan publicerat ett recept på idiotsäker bearnaisesås idag men det här måste bara ut också. Fort måste det ut så ni hinner laga det till er midsommarmiddag. Midsommar är den största högtidsdagen för färskpotatis och du ska grilla den.

Först måste jag höja ett litet varningens finger, det hr kan ta lite tid. Det beror så klart på en massa faktorer, som t ex hur stora dina potatisar är och hur varmt du har det i grillen men ta höjd för att det kan ta ett par timmar. Det är inte två timmars aktivt arbete, tvärtom är det skitenkelt och inte alls ansträngande. Du kan fuska och slänga in potatisen i ugnen mot slutet om du behöver grillen till att t ex grilla enorma mängder kött på.

Jag tycker att den här potatisen är ett utmärkt tillbehör till allt grillat. När du ändå har grillen igång tycker jag du ska göra den. Potatisen får en fin grillad smak med bra krispighet och mjukt inre. Tänk dig bakad potatis, fast gott på riktigt. Dessutom hedrar vi färskpotatis.

Ingredienser

4 portioner

800 g färskpotatis, putsat men skalet ska vara kvar
50 g smör, smält
1 tsk timjan
massor av salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tänd grillen med rätt så mycket briketter. Du vill ha en het glödbädd. Var också reda med bra rökflis. Jag tycker att ek är alldeles utmärkt att smaksätta potatisen med men al, hickory och bok är också fint.
  2. Lägg alla ingredienser i en stålform. Kolla på bilden. En sån form kan du hitta för en tia på en loppmarknad och de är utmärkta att använda i grillen.
  3. Kasta på en näver rökspån på glöden
  4. Ställ nu formen rakt över glöden och lägg på locket. Det kommer bli hett som fan i grillen och du måste röra ofta i potatisen så den inte blir bränd på undersidan. Märker du att den får allt för mycket färg och inte riktigt är mjuk rakt igenom så kan du ställa den bredvid glöden och värma den indirekt istället. Men fortsätt att röra i den.
  5. Om det tar för lång tid så ställ bara in potatisen i ugnen på 250°C tills den känns mjuk rakt igenom med en sticka.