Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
colombiansk mat
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fågel
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
garlic roast
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
hummer
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kreolsk mat
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
oxsvans
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
skogen
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
sydamerikansk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tröst
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Saker Anders älskar Del 2

0
Delningar
PRAT

Saker Anders älskar Del 2

hjärtan

Det här är en liten bloggserie om saker jag älskar. Det kan vara allt från slafsig snabbmat till helfabrikat som av många betraktas som rent skräp. Det kan också vara köksprylar och lite allt möjligt annat. Idag är det amerikansk dressing i helfabrikat och en limepress som gäller.

Jag skriver bara vad jag verkligen tycker och det går inte att köpa mig så det är absolut inte frågan om några sponsrade inlägg.

Ni som följer mig på twitter vet att jag med jämna mellanrum tramsar mig och pratar om överskattade produkter. Det kan vara saker från Skåne (det sämsta landskapet), Västerbottensost, Korvstroganoff eller vad fan som helst. Det ligger väldigt sällan något allvar bakom det där. Men det är ju lite tråkigt att bara gnälla också. Nu ska jag inte gnälla utan istället lyfta produkter som jag älskar.

Det finns så satans mycket snobbism inom matområdet. Det är pekpinnar, det är ”hälsotips” med skuldbeläggande, jävla snack om ”att låta råvarorna tala” och nedsablingar på allt möjligt. Jag har garanterat gjort mig skyldig till det allt det där (utom hälsogrejer) ett flertal gånger, säkert fler gånger än de flesta andra. Men det betyder ju inte att det inte är puckat. För det är puckat. Gott är gott, oavsett vad det är. För övrigt vänder jag mig lite emot begreppet ”guilty pleasure”, jag känner mig inte ett dugg skyldig när jag älskar grillad industrikorv med gurkmajonnäs och rostad lök.

Tidigare inlägg i serien

Fettiga och kladdiga färdigsallader samt tomatjuice

Nu tar vi dagens två grejer.

Kavlis amerikanska dressing

Det här är en gammal trotjänare och jag har älskat den sedan första gången jag testade den. Undrar hur länge den stått på hyllorna… det måste ju vara runt 30 år. Jag tror mig ha minnen från att morsan brukade köpa den när jag gick på högstadiet (märkligt att det nästan är 30 år sedan då jag är typ 26).

Ja jag vet att du brukar göra egen dressing och jag vet att du tycker den är mycket godare. Jag har gjort massor av varianter av egen hamburgerdressing som är bra mycket godare än den här. Det hjälps liksom inte. Jag plockar ändå upp tubjäveln på affären.

kavli dressing

Men nej, jag använder den aldrig till hamburgare. Min användning är ofta på en macka tillsammans med andra pålägg. En macka med ost och skinka blir ofta mycket bättre med ett par strängar hamburgerdressing.

Så hata mig då! Men jag säger som Hans Rosling: ”Det är ingenting att diskutera. Jag har rätt och du har fel.”

Limepress

Jävlar vad jag använder mycket lime. Då jag lagar mycket ostasiatisk, amerikansk och mexikansk mat så blir lime en stapelvara i mitt hem. Det kan tyckas larvigt att ha ett speciellt verktyg för att pressa ut limesaften men jag älskar den ändå.

limepress

Jag använder den här limepressen (det är den som är på bilden). Den är underbar av flera skäl men speciellt bra är att den har utväxling; det är alltså lättare att pressa med ordentlig kraft och få ut all saft (snåljävel-Anders).

Den är lite dyr och många kanske tycker att den är onödig, men använder du mycket lime så behöver du den.