Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fisk
fläsk
fransk mat
fritera
friterat
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Kräftpaj med kryddost

0
Delningar
MAT

Kräftpaj med kryddost

kräftpaj

Vi behövde matlådor och dessutom var det längesedan jag lagade paj så det fick bli en kräftpaj i söndags. Ska jag vara helt ärlig så är jag inte överdrivet förtjust i paj, i alla fall inte för ofta. Jag förundras över vurmen för västerbottenpaj då jag varken tycker osten är speciellt fantastisk (det är en okej ost, varken mer eller mindre) eller tycker att ostpaj har någon plats i tillvaron. Ni andra verkar ju gilla det i alla fall och det man tycker är gott, det är gott.

Nåja, här tänker jag lite mer att vi genom en kräftpaj ska få en kräftskiva i vardagsformat. Smakerna som kombineras är kräftor, dill, kryddost (en mycket bättre ost än ovan nämnda Västerbottensost) samt rostade tomater.

Vi behöver inte orda så mycket mer om det. Min kräftpaj lättlagad mat och du pallar garanterat med att göra den på en vardag. I alla fall om du vanligtvis besöker den här bloggen och tänker att man faktiskt kan lägga en timma på matlagning även en tisdag.

Kolla också in Mias grekiska örtpaj.

Missa inte vår enormt fina tävling. In och tävla och vinn sous vide-utrustning för 3500 spänn.

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg (det är jag helt övertygad om att ni har ett recept på så jag skriver inte ner något)
300 g små tomater, gärna i flera färger, halverade
olivolja
300 g kryddost, grovt riven
4 ägg
2 dl grädde
0,5 tsk dillfrön
en näve hackad färsk dill
salt, svartpeppar och färskpressad citronsaft för avsmakning
1 burk kräftstjärtar, avrunna

Gör så här

  1. Börja med att förbaka pajskalet. Nu utgår ju jag ifrån att du har ett bra recept på en pajdeg från något annat ställe. Jag gör själv en glutenfri variant. Eller egentligen är det inte jag som gör den utan min fru, jag får nämligen tuppjuck av hålla på och kladda med deg.
  2. Dela tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Ringla över lite olivolja. Grädda på 175°C tills tomaterna är lite svarta på ytan. Lite bränd tomat är ju förjävla gott.
  3. Blanda kryddost, ägg, grädde dillfrön och dill. Smaka av äggstanningen med salt, svartpeppar och citronsaft.
  4. Häll äggstanningen i pajskalet och sprid även ut kräftstjärtarna. Avsluta med att lägga på de rostade tomaterna.
  5. Grädda i ugnen ca 20 minuter på 200°C. Sen kan det vara dags att lägga på lite aluminiumfolie så inte ytan blir för bränd. Grädda vidare tills äggstanningen blivit fast, typ 20 minuter till. Sen är det klart.