Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
colombiansk mat
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fågel
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
garlic roast
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
hummer
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kreolsk mat
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
oxsvans
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
skogen
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
sydamerikansk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tröst
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Peanut chaat, indiska snacks med jordnötter

0
Delningar
MAT

Peanut chaat, indiska snacks med jordnötter

Jag grillar indiskt ikväll. Skaldjur och citronris är det tänkt. Medan vi inväntar att dra igång grillandet skrotar vi runt i trädgården med nåt att dricka och några indiska smårätter. Denna peanut chaat är en av mina favoriter. Den har ett nostalgiskt skimmer över sig eftersom jag ofta gjorde olika sorters chaat efter skolan när jag växte upp, vilket jag skriver om i detta recept på chaat masala, den kryddblandning som används här.

Att koka jordnötterna är väl inte hur vi vanligen hanterar dem. Men det blir gott! Fast det blir det ju även med rostade jordnötter. Välj det du föredrar bara.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

1,5 dl råa eller rostade jordnötter
1 stor schalottenlök
5 små tomater, romantica eller liknande
Ev en bit gurka
1 msk hackad mynta, gärna marockansk, eller koriander
2 gröna chili, finhackad, justera mängd utifrån hetta och egen smak
1/2 citron, juicen av
1/2 tsk finriven ingefära
1-2 tsk chaat masala, recept här

Salt

Alternativ till chaat masala, inte samma sak men gott ändå

1/2 tsk malen spiskummin
1 krm malen koriander
Några drag med svartpepparkvarnen.
En nypa timjan
1 krm chilipulver

Gör så här

1. Koka de råa jordnötterna i lättsaltat vatten ungefär en halvtimme. Häll av vattnet, spola i kallt vatten, låt rinna av. Alternativt, torrosta de råa jordnötterna i en stekpanna, Eller så kan du använda färdigrostade jordnötter, men i så fall piggas de upp av att snabbt hettas upp i en panna.

2. Finhacka grönsakerna. Blanda i en skål tillsammans med kryddorna och citronjuicen. Tillsätt endast hälften av chaat masalan, resten sen efter att ha provsmakat.

3. Tillsätt jordnötterna, blanda. Smaka av med salt och eventuellt mer chaat masala.

4. Servera direkt som förrätt eller snacks.

En annan god rätt som liknar denna men är gjord på syrsor är cricket chaat.