Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
colombiansk mat
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fågel
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
garlic roast
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
hummer
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kreolsk mat
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
oxsvans
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
skogen
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
sydamerikansk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tröst
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Valvaka med mat från hela världen

0
Delningar
PRAT

Valvaka med mat från hela världen

Valvaka och smått stigande ångest. På Feeders gör vi som alltid när ångesten kommer rullande – vi lagar mat. Mat på vårt vis med hjärta och inspiration från olika håll och tider, mat under förändring.

Inget är beständigt och varför skulle det ens vara något att sträva efter? Ska vi sitta på våra pinnstolar och skyffla i oss kalops varenda dag? Kalops är fantastiskt gott, men det räcker ju inte. Vi vill ha nya intryck, mota tristess, växa lite! Och förutsättningar ändras. Stagnation skrämmer oss mer än lite krångel på vägen framåt.

Det kanske krävs en del optimism för att våga sig på att laga surströmming på japanska eller tro att man kan förbättra ostfondue. Och ok, allt nytt kanske inte blir så förbannat gott. Men bara för att lutfisktacosen blev äcklig så kan vi ju inte sluta kombinera och experimentera. Alternativet är inte evig kalopslycka, alternativet är stagnation. Och vem fan kan, utan att flacka med ögonen, påstå att världen var bättre innan kebabpizzan?

Nåväl, ett val blir det i vilket fall. Och då behövs mat. Vi bidrar med några matförslag. Eller så gör du bara gröt och saltsill i hopp om att allt ska vara som förr. Ditt val.

Hälsningar
Mia och Anders

Urval av mat till valvaka