Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
colombiansk mat
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fågel
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
garlic roast
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
hummer
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
oxsvans
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
skogen
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
sydamerikansk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tröst
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Thaisniglar

0
Delningar
MAT

Thaisniglar

thaisniglar

Det är äntligen höst och jag njuter av det mesta just nu. Bara det faktum att man får ha en jackjävel på sig och därigenom har fickor så det räcker… Man får skjuta djur i skogen dessutom, det är också bra. Dagens mat är dock inte speciellt relaterat till jakt, även om man kan jaga vinbergssnäckor också (ingen sport alls). Det är thaisniglar som gäller och jag stör mig på den svenska benämningen sniglar – det är ju för fan snäckor. Snäckor har skal, sniglar har inte skal. Enkla regler.

Vi skiter i regler och knepigt språk och lagar sniglar. Det är en råvara som väcker känslor. Tror ni inte man ska jobba sig igenom sånt här ändå? Vad fan är så mycket värre med vinbergssnäcka än att äta grisröv egentligen? Det mesta sitter i huvudet. Allt sitter tamefan i huvudet. I Mias huvud sitter det nog nästan ingenting då det inte verkar finnas en endaste spärr när det gäller vad man kan äta. Jag beundrar henne så ohyggligt mycket för det. Hon är helt fenomenal på råvaror och går jag i en lite udda butik och ser något märkligt så tar jag kort och skickar till Mia. Det är väldigt sällan hon inte vet vad det är jag har fotat. En jävla artdatabank är vad hon är, en av mina absolut bästa vänner. Sen är hon knäpp också, men knäppa människor är ju de bästa. Vem vill egentligen ha mellanmjölk?

Inte mycket tal om sniglar här. Jag har gjort thaisniglar. Det innebär att jag våldtagit ett franskt recept med thaismaker, varken mer eller mindre. Man ska alltid skända fransmän om man har chansen, det vet alla.

Ingredienser

4 portioner

20 sniglar (funkar fint med burksniglar och har du inga skal så går det bra ändå)
50 g smör, rumstempererat eller försiktigt mikrat
1 näve koriander, som du superfinhackar
saft från en halv lime
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk asiatisk fisksås
salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop smör, koriander, limesaft, vitlök och fisksås. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Lägg skalen i någon typ av form så de kan ligga skapligt still. Jag har en liten gjutjärnspanna där jag kan tränga ihop skalen.
  3. Peta ner sniglarna i skalen och lägg en stor klick av smörblandningen på varje snigel.
  4. Grädda i ugnen på 200°C tills det bubblar om smöret. Servera direkt.