Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
colombiansk mat
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fågel
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
garlic roast
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
hummer
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kreolsk mat
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
oxsvans
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
skogen
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
sydamerikansk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tröst
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Dags att äta småkryp!

0
Delningar
PRAT

Dags att äta småkryp!

Idag är det World Edible Insect Day, #worldedibleinsectday! Hurra!

Det finns så många nyttoargument för att äta insekter så det tänkte jag inte lägga tid på här. Jag tänkte bara ge er det främsta argumentet för mig: Det är god och dessutom rolig mat! Trevliga och intressanta smaker och konsistenser och dessutom ser de små krypen så kul ut.

Tyvärr är Sverige ett bökigt land i vissa avseenden, vi tar det där med ”för säkerhets skull” så långt det bara går. I Danmark och Finland tuggar de redan i sig syrsor och mjölmask för fullt, men här ska det visst utredas. Länge. Nåt om EU…

Ett stort steg? Nä, faktiskt inte. Vågar man bara testa så lossnar det snart. För det här är gott. För inte jättelänge sen var rå fisk nåt hemskt äckligt i Sverige (jaja, undantaget gravlax), nu är det vardagslunch. Ni tror det inte nu, men snart sitter ni där på en bug bar med kollegorna.

Nåväl. Jag tycker i alla fall att detta är en väldigt rolig och smaklig väg att gå i köket. Här är de recept jag lagt upp så här långt, men det kommer fler framöver. Och så vill jag tipsa om den utmärkta bloggen Bug Burger, för den som får mersmak.