Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
colombiansk mat
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fågel
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
garlic roast
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
hummer
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kreolsk mat
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
oxsvans
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
skogen
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
sydamerikansk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tröst
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Min bästa laxtartar

0
Delningar
MAT

Min bästa laxtartar

laxtartar

Att göra förrätt, varmrätt och dessert till en middag är något som helt försvunnit hos mig. Visst kan jag laga flera rätter men väldigt sällan med just det upplägget. Igår skrällde jag dock till och gjorde en laxtartar till förrätt och den blev så himla bra så den bara måste bloggas.

Laxtartar

Tartar går ju att göra på ungefär förtitusenmiljarder olika sätt. Vissa gånger tillsätter jag endast lite olja, lime och koriander och andra gånger rensar jag hela kylskåpet. Hur man än gör så blir det gott, men fan vet om inte det här är min bästa någonsin.

Testa också Mias Escabeche, en väldigt besläktad rätt.

Mer fisk på Feeders

Ingredienser

4 portioner

400-500 g bra färsk lax, fint tärnad
1 schalottenlök, väldigt finhackad
2 msk hackad gräslök
1 msk finhackad persilja
2 msk kapris, hackad
2 msk äppelcidervinäger
1 msk nypressad citronsaft
2 msk bra olivolja
1 msk grovkornig dijonsenap (t ex den här)
Tabasco eller annan hot sauce efter smak
salt och svartpeppar
eventuellt lite salladslök i ringar för servering

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser, samt smaka av med tabasco, salt och svartpeppar. Ställ in i kylen i en halvtimma.
  2. Ta fram, smaka av och justera med salt och peppar om det behövs.
  3. Servera i en liten hög och toppa med gräslök och/eller salladslök.