Search
Generic filters
Exact matches only

Loaded potato skins med ägg till frukost!

0
Delningar
MAT

Loaded potato skins med ägg till frukost!

Jag gjorde potatispuré av bakad potatis härom dagen. Några av skalen fylldes med fulost och tryffel, de andra blev till frukost som segknaprigt hölje med bakade ägg i. Lättlagat, lättätet och lättgillat.

Det här är en idé mer än ett specifikt recept. Jag gör dem lite olika från gång till gång beroende på vad jag är sugen på och vad som finns hemma. Denna gång blev det utöver äggen ajvar och vitost, andra gånger väljer jag kanske salsa verde eller chipotlesalsa, cheddar och några svarta bönor.

Mexikansk frukost

Ingredienser

Stora potatishalvor och lika många ägg

En eller flera av följande ingredienser

  • Salsa, ajvar, tomatsås, tapenade eller liknande smakrik röra
  • Valfri ost: Vitost, fetaost, cheddarost, fulost…
  • Hackad grön lök
  • Koriander
  • Svart bönröra, baked beans
  • Jalapenos
  • Stekt bacon
  • Eller vad du nu känner för!

Gör så här

  1. Förbered skalhalvorna enligt detta recept på loaded potato skins. Ifall du har skalrester från bakade potatisar efter att ha gjort mos eller puré så är detta snabbt gjort.
  2. Fyll med lite röra och eventuellt ost i botten av skalhalvorna. Hårdost läggs i innan eventuell röra och ägg, vitost och feta rivs ovanpå efter gräddning.
  3. Ställ eventuellt in skalhalvorna i ugnen lite kort så ost och fyllning hinner bli lite varma, främst ifall du använder mycket hårdost.
  4. Ta ut skalen och knäck i äggen. Äggulan ska helst hållas hel.
  5. Grädda skalen långt ner i 250 grader ugn tills ägget stelnat så som du vill ha det. Jag vill ha vitan gräddad men gulan krämig åt det rinniga hållet.
  6. Ta ut äggen när de är klara och strö över lite salladslök och koriander eller var du nu väljer. Riv över vitost eller fetaost. En kopp svart kaffe eller varm choklad med en kanelstång i passar fint.