Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
bläckfisk
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
buljong
burmesisk mat
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
drink
fisk
fläsk
fritera
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
ost
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
potatis
produkter
rädisor
räkor
ris
risotto
sallad
salsa
sås
selleri
sill
skaldjur
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
torsk
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini
PRAT

Vad ska du grilla i helgen?

Det blir finväder i helgen och det betyder att du bör grilla. Egentligen har du inget val, grillen ska tändas. Nu när vi fått reglerna klara för oss så är det dags att bestämma sig för vad som ska hamna

MAT
kinesisk torskrygg

Picknick med kinesisk torskrygg

Tanken var att vi skulle iväg och träna, hela familjen. Fru och barn på någon typ av familjepass, jag i gym på grund av att jag hellre dör än går på ledda träningspass med dra-åt-helvete-vad-dåligt-musik. Vi sket i träningen och

MAT
pizzashot

Mamma Mia, en pizzashot!

Pizzashot ja… Det började med fantasier om ostfondue på bussen hem efter jobbet. Man har ju i vitt vin och en liten skvätt kirschwasser eller annan sprit. Tänk om man kunde ha i mer? En ostdrink! Som en kopp varm

MAT

On the porch

Ett minne från när jag pluggade i Indiana är de slöa sommardagarna on the porch, den stora farstubron framtill på det vita huset. Inte just vårt hus, hemma hos folk. Ibland ett par gungstolar, utsikt över de enorma majsfälten. Alltid

MAT

Taquitos med krabba

Taquitos är majstortillas med fyllning inrullad som sedan friteras. Om de istället görs av vetetortillas kallas de flautas. Oavsett är det gott. Här gör jag en variant på krabba. Det går att använda färsk krabba, fryst krabbkött eller tom burkkrabba.

MAT

Salsa verde med avokado

Är det guacamole? Är det salsa verde? Nej, det är både och! Det här är en alldeles perfekt liten salsa till… tja, allt. Avokadon mildrar hettan från salsan. Vill du så kan du öka på bettet med extra chili, men

MAT
grillad högrev

Grillad högrev på italienska

Vilken otrolig grillhelg ändå! I förrgår var det vietnamesiska kycklingvingar som låg på grillen och allt var helt fantastiskt. Igår snurrade jag högrev på min rotogrill och det är vad jag tänkte babbla om idag. Rotogrill Jag har skrivit om

MAT

Hortopita, grekisk paj med örter

Den här tiden på året är det bara att ge sig ut och beta, i trädgård och i skog och mark! Perfekt tid att göra en enkel grekisk paj av alla dessa örter och blad, en sån där paj som

MAT
vietnamesiska kycklingvingar

Vietnamesiska kycklingvingar på grillen

Nu jävlar go’vänner har här grillats. På grillen igår låg det kycklingvingar vilket redan från början är den bästa delen på kycklingen. Lägger man där till att de är grillade, krispiga, klibbiga och smakar paradis så börjar vi närma oss

MAT

Grillad salsa verde

Salsa verde, den mexikanska varianten, är så himla användbar! Perfekt till frukost, som dipp, som bas i en massa mexikanska rätter… Min favorit är den grillade. Jag brukar passa på att laga den när jag ändå är igång och grillar

MAT

Antgin, GT med smak av skog

Helt otroligt så svårt det är att hitta myror när man letar efter dem! Tveklöst är den där insektsapokalypsen här, utan hänsyn till att jag vill göra en GT med smak av skog. Jag hittade på riktigt fler blå ballonger

MAT

Porchetta, enkel men tidskrävande grillning

Nu minsann blir det krångel! För mig alltså, förhoppningsvis gör mitt bökande här att det blir lite lättare när du ger dig på att göra porchetta. Själva tillagningen är faktiskt inte alls särskilt krånglig, om man inte gör som jag