Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
bläckfisk
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
buljong
burmesisk mat
chili
chutney
cikoria
citron
curry
dessert
dipp
drink
fisk
fläsk
fritera
frukost
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
gryta
högrev
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kyckling
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
ost
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
potatis
produkter
rädisor
räkor
ris
risotto
sallad
salsa
sås
selleri
sill
skaldjur
sniglar
soppa
sött
sous vide
strömming
svamp
syrsor
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
torsk
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
zucchini

Om Anders

Min matlagning baseras på två saker – passion och irritation. Matlagningen blir på så sätt nästan en terapiform och jag får chansen att ventilera allt som behöver ut.

Jag gillar att laga all mat men snöar periodvis in på saker och ting. Dock snöar jag aldrig in så där förbaskat mycket (ni vet hamburgerfolket för ett antal år sedan som var puritaner och skittråkiga), det är jag för otålig för. Inspirationen hittas mest på nätet där jag letar mig fram och läser mycket. Visst borde jag kanske resa mer och äta mer mat i ursprungsländerna, men jag gör inte det. Jag skulle kunna anföra att jag inte reser av klimatskäl och det är också vad jag brukar säga när jag vill framstå som duktig, men det främsta skälet är faktiskt att jag hatar att resa.

Av mig kan man förvänta sig husmanskost med fokus på detaljerna, mycket viltmatlagning och mat från andra kulturer men ofta med fokus på råvaror som faktiskt går att hitta i Sverige (och inte bara i Stockholm och Malmö). Min mat är alltid glutenfri då jag är glutenintolerant, däremot fokuserar jag inte på glutenfri mat. En macka som presenteras i bild är väldigt sällan glutenfri på bilden då de glutenfria bröderna är så förbannat trista att titta på. Det är min frus macka ni ser och av rent medlidande kan ni tänka på eländesmackan som finns där ur bild någonstans och som den här stackars jäveln måste sätta i sig.

Utrustning gillar jag också och min naturvetenskapliga bakgrund leder mig ofta in i vetenskapliga funderingar kring mat. Inte sällan blir jag irriterad på en massa köksmyter som är baserade på vad någon kockjävel suttit och gissat ihop på kammaren.

Knivar är också ett intresse. Ett sjukt intresse. Nästan så där så man kanske skulle ringa någon som kan kolla upp mig.

Jag har tidigare skrivit på min egen blogg Barariktigmat.se och tillsammans med andra på Taffel.se. Jag skrev även under en tvåårsperiod för tidningen Helga, som är en MittMedia-ägd helgtidning och delas ut till dagstidningsprenumeranter i Hälsingland.

Följ Anders på sociala medier

Instagram: @bara_riktig_mat
Twitter: @andersarsenik

Mail: andersjohansson1976@gmail.com

Kontakta mig gärna för utrustningstester, varuprover med mer.

Bloggens Facebooksida