Search
Generic filters
Exact matches only

Om Anders

Min matlagning baseras på två saker – passion och irritation. Matlagningen blir på så sätt nästan en terapiform och jag får chansen att ventilera allt som behöver ut.

Jag gillar att laga all mat men snöar periodvis in på saker och ting. Dock snöar jag aldrig in så där förbaskat mycket (ni vet hamburgerfolket för ett antal år sedan som var puritaner och skittråkiga), det är jag för otålig för. Inspirationen hittas mest på nätet där jag letar mig fram och läser mycket. Visst borde jag kanske resa mer och äta mer mat i ursprungsländerna, men jag gör inte det. Jag skulle kunna anföra att jag inte reser av klimatskäl och det är också vad jag brukar säga när jag vill framstå som duktig, men det främsta skälet är faktiskt att jag hatar att resa.

Av mig kan man förvänta sig husmanskost med fokus på detaljerna, mycket viltmatlagning och mat från andra kulturer men ofta med fokus på råvaror som faktiskt går att hitta i Sverige (och inte bara i Stockholm och Malmö). Min mat är alltid glutenfri då jag är glutenintolerant, däremot fokuserar jag inte på glutenfri mat. En macka som presenteras i bild är väldigt sällan glutenfri på bilden då de glutenfria bröden är så förbannat trista att titta på. Det är min frus macka ni ser och av rent medlidande kan ni tänka på eländesmackan, som finns där ur bild någonstans, som den här stackars jäveln måste sätta i sig.

Utrustning gillar jag också och min naturvetenskapliga bakgrund leder mig ofta in i vetenskapliga funderingar kring mat. Inte sällan blir jag irriterad på en massa köksmyter som är baserade på vad någon kockjävel suttit och gissat ihop på kammaren. Knivar är också ett intresse. Ett sjukt intresse. Nästan så där så man kanske skulle ringa någon som kan kolla upp mig.

Jag har tidigare skrivit på min egen blogg Barariktigmat.se och tillsammans med andra på Taffel.se. Jag skrev även under en tvåårsperiod för tidningen Helga, som är en MittMedia-ägd helgtidning och delas ut till dagstidningsprenumeranter i Hälsingland.

Följ Anders på sociala medier

Instagram: @bara_riktig_mat
Twitter: @andersarsenik

Mail: andersjohansson1976@gmail.com

Kontakta mig gärna för utrustningstester, varuprover med mer.

Bloggens Facebooksida