Search
Generic filters
Exact matches only
Search in excerpt
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Äckligt gott
Andra länder
Bli full
Djur
Husman
Kök
Mat
Munchies
Okategoriserade
Prat
Utomhus
Växter
Filter by Tags
Check/uncheck all
afrikansk mat
ägg
älg
amerikansk mat
anka
anklever
asiatisk mat
aubergine
bläckfisk
blogg
bondbönor
bönor
brittisk mat
bröd
bukkake
buljong
burmesisk mat
cassava
chili
chutney
cikoria
citron
colombiansk mat
curry
dessert
dipp
dominikansk mat
drink
dumplings
fågel
fisk
fläsk
fransk mat
friterat
frukost
garlic roast
gin
glass
glutenfritt
gråärter
grekisk mat
grilla
grillat
gryta
haitisk mat
hjärta
högrev
höst
hummer
husmanskost
inälvsmat
indisk mat
insekter
insektsmat
italiensk mat
jakt
japansk mat
julmat
karibisk mat
kebab
kinesisk mat
kitchenlab
knivar
köks
köksutrustning
koreansk mat
korv
krabba
kräftor
kreolsk mat
kyckling
kycklinglever
lamm
lax
mackor
majs
mexikansk mat
mispeläpple
mjölmask
munchies
musslor
mynta
myrägg
myror
nigeriansk mat
nöt
nudlar
orientalisk mat
ost
ostron
oxsvans
paella
paj
panamamat
paprika
påskmat
pasta
persisk mat
peruansk mat
picknick
pilgrimsmusslor
pommes frites
portugisisk mat
potatis
produkter
råbiff
rädisor
räkor
recept
ren
restmat
ris
risotto
rökning
saker vi älskar
sallad
salsa
sås
schweizisk mat
selleri
sill
skaldjur
skogen
snaps
sniglar
soppa
sött
sous vide
spansk mat
stek
street food
strömming
svamp
svensk mat
sydamerikansk mat
syrsor
tävling
teknik
tester
texmex
thailändsk mat
tips
tomat
torkat kött
torsk
tricks
tröst
tryffel
turkisk mat
vakuumpackare
vardagsmat
vegan
vegetariskt
vietnamesisk mat
vilt
vitlök
zucchini

Om Mia

Min definition av mat är ganska generös. Jag är fasligt nyfiken och smakar nästan allt som går att äta med utgångspunkten att om någon annan kan uppskatta det så kan väl jag. Jag försöker hitta ett sätt att komma överens även med ovanliga råvaror och smaker, och det lyckas för det mesta. Och det är roligt! Mat ska inte vara ett spårlöst jaså.

Jag är inte uppvuxen på mammas köttbullar. Jag är uppvuxen på mammas imam bayildi och pappas ripa med jästa paradisäpplen. Och dorowat hos Menbere, hardfiskur hos Sveinn, kaffeost och rökt braxen hos morbror Kjell… När jag var liten var mat väldigt spännande, den kunde se ut nästan hur som helst. Och mat var umgås. Sen flyttade vi. Till ett ställe där mat inte var så värst spännande längre. Jag får väl laga allt jag längtar efter att äta själv då, tänkte jag. Hur svårt kan det vara?

Jag lagar mat från alla håll i världen och experimenterar en hel del med råvaror och smakkombinationer. Periodvis snöar jag in på en matkultur, råvara eller teknik. Men jag gör även traditionell svensk mat, sådant som gått i släkten sen långt tillbaka. Och jag pratar en väldig massa om det i sociala medier.

Vad kan du få ut av mig här på bloggen då? Först och främst inspiration att testa ny god mat hoppas jag. Och kanske lite lägre trösklar att laga sådant som verkar svårare eller märkligare än det faktiskt kan vara. Jag vill berätta hur jag lagar fatost som smakar som när morfar var liten, jag vill ge dig receptet på min godaste kvällsmacka och jag vill visa hur du bäst äter en stor vattenskinnbagge. Här hittar du en massa krångelmat, en massa annorlunda mat. Men även enkel vardagsmat, sådant man snor ihop till vrålhungriga ungar efter en lång skoldag. God mat på en väldig massa olika vis kort sagt.

Följ Mia i sociala medier

Instagram och twitter: @dinkompismia

Bloggens Facebooksida

Kontakta mig gärna för intervjuer om mat med insekter och annorlunda mat generellt.
Kontakta mig på twitter eller på bloggens mejl info@feeders.se.