Search
Generic filters
Exact matches only

Om Mia

Min definition av mat är ganska generös. Jag är fasligt nyfiken och smakar nästan allt som går att äta med utgångspunkten att om någon annan kan uppskatta det så kan väl jag. Jag försöker hitta ett sätt att komma överens även med ovanliga råvaror och smaker, och det lyckas för det mesta. Och det är roligt! Mat ska inte vara ett spårlöst jaså.

Jag är inte uppvuxen på mammas köttbullar. Jag är uppvuxen på mammas imam bayildi och pappas ripa med jästa paradisäpplen. Och dorowat hos Menbere, hardfiskur hos Sveinn, kaffeost och rökt braxen hos morbror Kjell… När jag var liten var mat väldigt spännande, den kunde se ut nästan hur som helst. Och mat var umgås. Sen flyttade vi. Till ett ställe där mat inte var så värst spännande längre. Jag får väl laga allt jag längtar efter att äta själv då, tänkte jag. Hur svårt kan det vara?

Jag lagar mat från alla håll i världen och experimenterar en hel del med råvaror och smakkombinationer. Periodvis snöar jag in på en matkultur, råvara eller teknik. Men jag gör även traditionell svensk mat, sådant som gått i släkten sen långt tillbaka. Och jag pratar en väldig massa om det i sociala medier.

Vad kan du få ut av mig här på bloggen då? Först och främst inspiration att testa ny god mat hoppas jag. Och kanske lite lägre trösklar att laga sådant som verkar svårare eller märkligare än det faktiskt kan vara. Jag vill berätta hur jag lagar fatost som smakar som när morfar var liten, jag vill ge dig receptet på min godaste kvällsmacka och jag vill visa hur du bäst äter en stor simskinnbagge. Här hittar du en massa krångelmat, en massa annorlunda mat. Men även enkel vardagsmat, sådant man snor ihop till vrålhungriga ungar efter en lång skoldag. God mat på en väldig massa olika vis kort sagt.

Här hittar du Mias blogginlägg.

Följ Mia i sociala medier

Twitter: @dinkompismia

Instagram: @dinkompismia, @feeders.se

Facebook: Feeders

Podd: Avsnitt 14 av Lunch med Lisa är en intervju med mig.

Kontakta mig gärna för intervjuer om mat med insekter och annorlunda mat generellt.