Search
Generic filters
Exact matches only

Om Mia

Mat ska inte vara ett spårlöst jaså! Därför lagar jag mat från alla håll i världen och experimenterar en hel del med råvaror och smakkombinationer. Periodvis snöar jag in på en matkultur, råvara eller teknik. Men jag gör även traditionell svensk mat, sådant som gått i släkten sen långt tillbaka. Och jag pratar en väldig massa om det i sociala medier.

Min definition av mat är generös. Jag är fasligt nyfiken och smakar allt som går att äta, för om någon annan kan uppskatta det så kan väl jag? Jag försöker hitta ett sätt att komma överens även med ovanliga råvaror och smaker och lyckas för det mesta.

Jag är inte uppvuxen på mammas köttbullar. Jag är uppvuxen på mammas imam bayildi och pappas ripa med paradisäpplen. Och dorowat hos Menbere, hardfiskur hos Sveinn, kaffeost och rökt braxen hos morbror Kjell… När jag var liten var mat väldigt spännande, den kunde se ut nästan hur som helst. Och mat var umgås. Sen flyttade vi. Till ett ställe där mat inte var så värst spännande längre. Jag får väl laga allt jag längtar efter att äta själv då, tänkte jag. Hur svårt kan det vara?

Vad kan du få ut av mig här på bloggen då? Inspiration att testa ny god mat! Och kanske lägre trösklar att laga sånt som verkar märkligt eller lite svårare. Det blir en massa krångelmat, en massa annorlunda mat. Men även enkel vardagsmat, sånt man snor ihop till vrålhungriga ungar efter en lång skoldag. God mat på en väldig massa olika vis kort sagt.

Här hittar du Mias blogginlägg.

Kontakta Mia

  • Intervjuer om annorlunda mat
  • Föreläsningar relaterade till det vi har här på Feeders
  • Samarbeten

Enklast är att ta kontakt i sociala medier enligt nedan.

Följ Mia i sociala medier

Twitter: @dinkompismia

Mastodon: @dinkompismia@mastodon.se

Instagram: @feeders.se

Facebook: Feeders

Podd: Avsnitt 14 av Lunch med Lisa är en intervju med mig.