Search
Generic filters
Exact matches only

Octomom, en drink för drömmar bort

0
Delningar
MAT

Octomom, en drink för drömmar bort

Hade tänkt grilla idag men vädret var trist och då blev även jag det. Var väl en del tankar som hjälpte till också, en hemskt ledsam sak som hände på jobbet i veckan satte igång hjärnan på temat livet är kort. Jag hade tänkt solisar och sommarklänning, äppelrök och somrig drink med paraply. Men istället blev det melankoli vid köksbänken och paraplyer i händer på förbipasserande.

Vad gör man då? Man vältrar sig i melankoli, surar ett tag och sen väljer man att fantisera sig bort från surkärring vid diskbänken till… exklusivt lyxhotell nånstans på franska Rivieran? Mais oui! Et je suis une femme chinoise.

Namnet på drinken då, Octomom? Det finns en story. Kanske kanske att jag vågar mig på att dela den på Feeders Facebooksida.

Uppdatering 180416: Jag bekänner skamligt beteende, läs efter receptet.

Ingredienser

2 cl vodka, nån exklusiv bara för känslan
2 cl sake, spar den finaste till att dricka ren men välj inte heller den sämsta du hittar
3 msk spad från lichie på burk
Några stänk viollikör, jag valde Bitter Truth
Några stänk lime
1 lichie

Gör så här

  1. Häll en näve is i en shaker.
  2. Häll över vodka, sake och lichispad. Stänk över lite viollikör och färsk lime. Jag brukar ta en klyfta, sticka en gaffel i den, och klämma ut lite juice. Inte för mycket, drinken ska inte upplevas syrlig utan bara balanseras lite.
  3. Skaka och sila sen ner i ett väl kylt martiniglas. (Ställ glaset i frysen med is i lite i förväg, häll ut isen innan du häller i drinken bara.)
  4. Sila ner drinken i glaset.
  5. Dekorera med en lichie.

 

Uppdatering 16 april 2018

Ok, namnet på drinken. Octomom. Octo som i octopus och så mom då som i jag. Octopus? Som i bläckfiskboll… Bara att bekänna det bedrägliga beteende som försiggick bakom kulisserna på Feeders. Det är inte en lichie i drinken, jag hade råkat äta upp alla. Jag skäms och tar avstånd från mig själv.