Search
Generic filters
Exact matches only

Saker Anders älskar Del 1

2
Delningar
PRAT

Saker Anders älskar Del 1

hjärtan

Det här är en liten bloggserie om saker jag älskar. Det kan vara allt från slafsig snabbmat till helfabrikat som av många betraktas som rent skräp. Det kan också vara köksprylar och lite allt möjligt annat.

Jag skriver bara vad jag verkligen tycker och det går inte att köpa mig så det är absolut inte frågan om några sponsrade inlägg.

Ni som följer mig på twitter vet att jag med jämna mellanrum tramsar mig och pratar om överskattade produkter. Det kan vara saker från Skåne (det sämsta landskapet), Västerbottensost, Korvstroganoff eller vad fan som helst. Det ligger väldigt sällan något allvar bakom det där. Men det är ju lite tråkigt att bara gnälla också. Nu ska jag inte gnälla utan istället lyfta produkter som jag älskar.

Det finns så satans mycket snobbism inom matområdet. Det är pekpinnar, det är ”hälsotips” med skuldbeläggande, jävla snack om ”att låta råvarorna tala” och nedsablingar på allt möjligt. Jag har garanterat gjort mig skyldig till det allt det där (utom hälsogrejer) ett flertal gånger, säkert fler gånger än de flesta andra. Men det betyder ju inte att det inte är puckat. För det är puckat. Gott är gott, oavsett vad det är. För övrigt vänder jag mig lite emot begreppet ”guilty pleasure”, jag känner mig inte ett dugg skyldig när jag älskar grillad industrikorv med gurkmajonnäs och rostad lök.

Här kommer  i alla fall mina första två saker.

Fettiga och kladdiga färdigsallader

Ni vet köperäksallad, dålig jävla skagenröra och dallassallad. Jag älskar det och köper det riktigt ofta. Jag vet så klart att det tamefan bara är tillsatser och att det kanske är nio räkor i en burk räksallad. Spelar ingen roll, det är gott i alla fall.

köperäksallad

En macka med skinka (det är jag däremot lite kinkigare med och vill inte ha den sämsta svettskinkan) och dallassallad som bakfyllefrukost är fantastiskt. Man kan också i hemlighet stå vid kylskåpet och skeda i sig det direkt från burken.

Tomatjuice

Tomatjuice är så klart inte lika kontroversiellt som köperäksallad men det här ska ju inte bara handla om att chocka. Jag har nästan alltid en tetra tomatjuice hemma. Jag inbillar mig att de där små burkarna man fick på flyg förr i tiden var de absolut bästa, men de verkar inte finnas kvar. När jag flyger brukar jag alltid fråga om de har tomatjuice men jag går jämt bet. Hör ni det SAS?

tomatjuice

Av de som brukar finnas i butik så tycker jag Fontanas är bäst. Sen kommer Kiviks. Det finns någon eländig jävla ”Tomatdryck” på Willys. Den smakar fosforsyra och fisk (???) och går helt enkelt inte att dricka. Eventuellt kan man avkalka badrum med den, någon borde testa det.

 

Är Anders helt dum i huvudet nu? Gillar du något som andra kanske förvånas över? Gå in på Feeders facebooksida och ventillera.

Resten av serien

Saker Anders gillar Del 2