Search
Generic filters
Exact matches only

Ölglass med chips

0
Delningar
MAT

Ölglass med chips

Det är sommar, hetaste och torraste på länge. Allt jag vill ha är en iskall öl. Och en glass. Och chips, saltbalansen ju. Men inte orkar jag krångla till saker så värst. Så… ölglass?

Om glass med öl är gott? Ja, faktiskt. Det är jättegott, men det kräver så klart att det är en god öl du gör glassen på. Här valde jag en stout som passar fint med kolasmaken från dulce de leche men jag har även testat andra varianter. Lustigt nog blev en äppelöl väldigt lyckad, men där valde jag frasiga havregryn stekta med socker, smör och kanel ovanpå.

Om chips är gott på ölglass? Chips är gott till öl, inga konstigheter där. Men sen passar även lite salt till kolasmaken från dulce de leche som används i glassen. Och så är det ju alltid roligare att äta när det händer något, när det inte är bara en smak och en konsistens i varje tugga. Så ja, chips är väldigt gott på ölglass.

Ingredienser

1 burk dulce de leche
3 dl öl av valfri sort
4 dl grädde
1 dl mjölk

Till servering

Till de flesta öl: Lättsaltade chips

Till äppelöl: Havregryn stekta i en klick smör, lite socker och kanel

Till bananöl: Spyhink, herregud!

Gör så här

1. Blanda ihop smeten ordentligt.

2. Kör i glassmaskin.

3. Servera i kylda skålar med lättsaltade chips ovanpå.