Search
Generic filters
Exact matches only

Halloweenmat – fladdermöss à la Wuhan

2
Delningar
MAT

Halloweenmat – fladdermöss à la Wuhan

Fladdermöss

Vill du också starta en pandemi? Vad passar bättre än att göra det på självaste halloween tänker jag. Det har ju varit rätt trevligt att jobba hemifrån och slippa träffa gamlingar så varför inte försäkra oss om att det fortsätter vara så här ett tag till? Fladdermöss är lösningen.

Det passar också bra att samla fladdermöss på hösten då de börjar gå i dvala för vintern. Leta på vinden i gamla hus och skrapa ner dem från taket med en kratta. Du har snabbt samlat ihop en kasse fladdermöss för hela familjen. Det viktiga att tänka på är att inte tillaga dina fladdermöss så länge, helst inte alls, kryddorna och såserna räcker bra. Virus dör vid höga temperaturer och då har du ju bränt hela chansen till skönt hemmaarbeta under 2021.

Hittar du inga fladdermöss, eller om du kanske bryr dig om såna petitesser som att fladdermöss är fridlysta, så kan du använda kycklingvingar istället. Det är svårare att åstadkomma en pandemi på det sättet men du har i alla fall en liten chans att ådra dig en elak bakterieinfektion från campylobacter. Där ska du givetvis också äta dem råa för bäst resultat.

Mer bra halloweenrecept

Självklart har vi fler recept som kan vara lite otäcka för somliga. Utmana dina rädslor och testa Mias samling av insektsrecept. Kanske hittar du din lördagsmiddag under en sten? Rädslan för inälvsmat, sjöborrar, surströmming och benmärg måste givetvis både du och dina ungar komma över. Det finns så mycket mer i vår herres hage än fladdermöss

Här finns recepten.

Ingredienser

2 portioner

1 kg fladdermöss (eller kycklingvingar)
1 msk svart hushållsfärg
1 tsk mörk soja
1 msk BBQ-sås
1 msk honung
1 tsk chiliflakes
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå i en timma. Använder du fladdermöss så kan du skippa den svarta hushållsfärgen.
  2. Ugnsstek i en form på 225°C i 30 minuter. Det här steget kan du skippa om du är intresserad av att fixa fram ett nytt schysst virus.
  3. Servera med en rejäl kanna blod (kolla om du kan komma över blod från myrkott, kombinationen är fantastisk).