Search
Generic filters
Exact matches only

Barbecuesås på inlagd grillad paprika

1
Delningar
MAT

Barbecuesås på inlagd grillad paprika

barbecuesås

Jag älskar såser och känner mig också rätt skaplig på att göra sås. Den förmågan har gjort mig helt oduglig på att göra soppa för jag gör sås istället och det smakar helt enkelt för mycket om soppan. Okej det var ett stickspår, inte barbecuesås.

Det här är i alla fall ingen soppa utan en regelrätt barbecuesås som ska användas till grillat. Den är otroligt smakrik, söt och lite syrlig. Hetta har jag skippat men den kloke läsaren fattar givetvis att man kan sopa ner en habanero innan man mixar om man vill ha hetta. Jag har baserat såsen på sån där grillad paprika på burk och sen egentligen bra fokuserat på att stärka de smakerna till en barbecuesås. Fontanas är god så köp den. Köp aldrig Druvan.

Anders 46 år

Notera min tribaltatuering. Jag gjorde den strax efter millenieskiftet, när exakt alla sjuttiotalskillar som försökte vara lite coola gjorde såna tatueringar. Jag har hört talas om att det finns stödgrupper för oss, kan någon hjälpa mig att komma i kontakt med en sån?

Nu gör vi barbecuesås och glömmer ungdomsförsyndelser.

Grillat till din barbecuesås

Vi har en hel del grillrecept på Feeders. Kolla in våra recept här.

Ingredienser

en burk inlagd grillad paprika
2 vitlöksklyftor
saft från en halv lime
2 msk bra rökt paprikapulver (3 msk om du har Santa Maria)
en rejäl näve färsk koriander
1 dl muscavadosocker
1 msk honung
2 färska lökar (knipplök) utan stjälk, hackade
2 msk tomatpuré
2 dl vatten

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa det slätt.
  2. Koka såsen utan lock i en timma och tills du får lite tjockare konsistens. Är den för vattnig så koka bara lite till. Är den där tjock så tillsätt vatten. Enkelt!