Japp, sånt här kan man dricka vid grillen även en kall vinterdag. Jag har fått tag på fantastiskt vackra och aromatiska tigercitroner och de måste ju användas. Och den där kaprifolsirapen som blev så lyckad, ska den bara stå där eller?
Fler drinkar hittar du under kategorin Bli full.
Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.
Ingredienser
5 cl gin, jag använde den japanska Roku
4 cl saft av tigercitron
2 cl kaprifolsirap, gjord på lika delar vatten och socker plus färska kaprifolblommor. Hade jag inte haft det hade jag tagit vanlig sockerlag och några droppar rosenvatten.
Äggvita
Kylt sodavatten
Is
Gör så här
- Häll alla ingredienser utom is i shakern. Skaka.
- Häll i is. Skaka mer.
- Häll upp i glas, isen silas av. Lägg i några snygga isbitar.
- Fyll resten av glaset med sodavatten.
- Dekorera med en citronskiva och kaprifol om det är sommar.