Search
Generic filters
Exact matches only

Fängelsemat

1
Delningar
PRAT

Fängelsemat

Hej, jag heter Anders och jag är dum i huvudet. För ett antal veckor sedan satt jag och fick för mig att jag var tvungen att skaffa fängelsematbrickor. Fan vet varför men jag gillar såna kom jag fram till. Jag började googla på ”prison food trays” och hittade mycket riktigt exakt sådana jag var ute efter på eBay. De var väl skapligt rimligt prissatta men frakten var hutlös, fast vad gör väl det när klockan är 23.30 en fredagkväll och vin skvalpar omkring i både mage och hjärna?

Brickorna kom hem och jag var så klart alldeles salig, men vad skulle jag nu ha dem till. Självklart kommer de vara utmärkt till sommarens BBQ och även indiskt, kinesiskt och annan mat med flera olika komponenter, men jag ville ju också laga ”fängelsemat”.

”Hörru din jävla medelålders medelklassgubbe, vad sjutton kan du om fängelser?”

Ptja, en hel del skulle jag vilja påstå. En gång i grundskolan fick jag två timmars kvarsittning efter att i hemlighet gjort kaststjärnor på slöjden. Vill minnas att jag även fick en volta för tjyvrökning, men är inte helt säker på det. Men det där med frihetsbrövning kan jag.

Det innebär att jag självklart är auktoritet vad gäller fängelsemat och jag tänker mig att följande grejer måste vara med (klicka på titlarna så hittar du recepten):

1. Bönor i tomatsås, alltid bönor i tomatsås eller något annat som verkligen går att slafsa fram på tallriken med ett plask. Men inte sjutton öppnar vi en burk med Heinz-bönor, nej nej, här finns läge för åbäkning och faktiskt för något jag alltid velat testa.

Hemgjorda ”baked beans”

2. Korv får man garanterat i fängelset. Förmodligen något ordentligt industriproducerat med ett innehåll bestående av skrapet från ett slakterigolv. Här måste åtgärder in så jag gjorde egen korv.

Bangers

3. Sånt där majsbröd VET jag att de alltid äter i amerikanska fängelser. Här har ni ett recept som funkar väldigt bra, faktiskt ett av få av alla varianter jag testat som funkar.

Cornbread

4. Sen ska det av någon anledning vara Jell-O till efterrätt. Det är fullständigt oätbart alldeles oavsett hur man gör det så där får ni inget recept. Dessutom har jag aldrig någonsin publicerat ett efterrättsrecept.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.