Search
Generic filters
Exact matches only

Hemgjorda ’baked beans’

0
Delningar
MAT

Hemgjorda ’baked beans’

Den här maten tar lite tid och det kan tyckas onödigt att laga baked beans på egen hand, men det tycker du inte när du väl har gjort det. Laga en skitstor sats så har du till några prima helgfrukostar också kompletterade med bacon och ägg.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

200 g torkade vita bönor (eller två burkade konserverade vita bönor)
2 lagerblad
1 hel nejlika
1 gul lök, klyftad
1 msk neutral olja
1 schalottenlök, finhackad
1 morot, fint tärnad
1 selleristjälk, fint tärnad
1 msk tomatpuré
1 msk rökt paprikapulver
2 dl buljong
1 burk krossade tomater
1 krm malen nejlika
Salt och svartpeppar

Gör så här

Använder du konserverade bönor så hoppar du direkt på punkt 3.

1. Lägg bönorna i blöt i en massa vatten över natten.

2. Häll sedan av vattnet och lägg dem i en kastrull med nytt vatten. Koka och skumma av under 5-10 minuter, lägg sedan ner lagerblad, nejlika och den klyftade löken. Låt småkoka under en timma och häll sedan av vatten och släng lök, lagerblad och nejlikor. Nu är bönorna klara.

3. Lägg ner schalottenlök, morot, selleri, tomatpuré, rökt paprikapulver, buljong och krossade tomater i en mixer och mixa allt så slätt du bara kan.

4. Häll dina mixade grönsaker i en kastrull och tillsätt bönorna. Koka utan lock tills du är nöjd med bönornas konsistens. Det är verkligen en smaksak och vill du ha dem ordentligt mjuka så kan det ta ett tag. Då kan du också behöva fylla på med vatten i kastrullen så du inte kokar torrt och bränner fast något.

5. Smaka av med salt och peppar