Search
Generic filters
Exact matches only

Att laga mat tillsammans

3
Delningar
PRAT

Att laga mat tillsammans

Middagen är tänkt att serveras klockan 19 men hela gänget samlas flera timmar innan. Det ska lagas mat ihop och det babblas, dricks vin och pratas mat. Arbetet fördelas så sakteliga, diskberget växer men alla har supertrevligt och skratten ekar i köket. Någon rullar thailändska fläskbollar, de blir inte perfekta men vad gör väl det när vi har så mysigt ihop? En annan sitter mest vid köksbordet och pratar, det är ju umgänget som är viktigt.

Jag hatar det.

Den absolut bästa matlagningen som finns är när jag får tillbringa en eftermiddag i mitt eget kök. Förbereda, lägga upp i skålar för att snabbt kunna laga i de kritiska momenten. Effektivitet, flow och jag vet var alla grejerna är. Ingen jävel står i vägen och ingen försöker använda mina knivar. Musik på hög volym i köket och ett glas vin vid sidan. Jag är i mitt esse då och ytterligare människor i köket sänker den känslan ordentligt.

Att dela på matlagningen inför en större middag är fint, men jag vill göra det absolut mesta hemma i mitt eget kök. Sista handen kan jag gärna lägga i någon annans kök, men jag vill fan inte ha hjälp med det heller.

Det är ett socialt helt oacceptabelt karaktärsdrag att avsky att laga mat med andra människor. Men jag vet att vi är många som känner lika och vi gör allt för att undvika de där stunderna och ibland önskar jag att mysa-och-laga-mat-ihop-människorna kunde förstå att inte alla funkar så, vi surkukar bör lämnas ifred i köket.

Jag vet att Mia funkar exakt likadant och vi kommer aldrig laga mat ihop. Kanske under tvång och/eller om vi får mycket pengar för det, men det kommer garanterat att delvis förstöra vår vänskap för alltid.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Här får ni lite bra musik för aggressionsmatlagning.