Search
Generic filters
Exact matches only

Inkokt citruslax

1
Delningar
MAT

Inkokt citruslax

Inkokt lax är verkligen ingen favorit och i min värld är det ett halvtorrt elände som inte smakar speciellt mycket alls. Då blir det faktiskt extra roligt att ta sig an maträtten och försöka göra något åt den. Jag tror ni kan gilla det här. Inte alls några svåra smaker men däremot en skön uppdatering av ett gammalt recept som i alla fall jag ser som lite muggigt.

Nu gör ni exakt som jag säger med laxen, håll inte på att koka den en massa så det blir skit av allt. Sen kan jag också tycka att man kan kosta på sig en rätt så fin laxbit till påsk. Jesus skulle gilla det.

Jag sockrar förresten ofta på tomatgrejer. Det beror mest på att tomaterna är så erbarmligt dåliga i det här landet (året om också), men lite socker kan faktiskt göra dem halvätliga.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

4-6 bufféportioner

Inkokt lax

500 g laxfilé
2 dl apelsinjuice (2 st typ)
1 dl citronsaft (2 st typ)
1 stjärnanis
1 tsk dillfrö
5 dl vatten
1 tsk salt

Tomatsallad

3 tomater, ut med alla kärnor och tärna
1 liten rödlök, finhackad
0,5 kruka basilika (fan vad jag hatar krukörterna)
2 msk citronsaft
1 msk olivolja
Salt, svartpeppar och socker

Gör så här

1. Skär bort skinnet från laxen och dela i stora kuber. Lägg i en plastbytta eller liknande och salta riktigt på fisken. Låt stå i kylen i ett par timmar.

2. Koka upp övriga ingredienser till en lag i en kastrull och låt sedan puttra under lock i en kvart.

3. Torka av laxbitarna med hushållspapper och häll på den kokande lagen. Låt stå i rumstemperatur tills lagen har svalnat helt. Låt laxen stå och dra i lagen i minst fyra-fem timmar, gärna över natten.

4. Blanda ingredienserna till tomatsalladen, smaka av med salt, svartpeppar och socker.