Jag har en drömdag! Jag är påskledig, solen skiner och jag har utrymme att laga mat. På spisen kokar kalvlägg i vin och några grisknorrar. Musik på hög volym så klart. Allt bara flyter och känns vackert.
Lagade nyss en alldeles ljuvlig liten rätt som mellanmål. Laab, en het, syrlig, myntadoftande sallad på myrägg. Låt inte det där med myrägg stoppa, du kommer att älska både smak och konsistens! Eller så byter du ut myrorna mot lite stekt fläskfärs eller något annat protein du gillar.
Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.
Ingredienser
2 förrättsportioner
2 dl myrägg, thailändska eller svenska från skogsmyra
Saft av en lime
Blad av några kvistar koriander och mynta
1 schalottenlök, hackad men inte alltför fint
1-2 grön het chili, skivad
1,5 msk ris som rostats i het panna och därefter stötts i mortel. Använd gärna det som säljs som ”glutinous rice” i asiatiska butiker.
Fisksås efter smak
Gör så här
Blanda alla ingredienser. Smaka, justera kryddning. Lägg upp på snyggfat. Så komplicerat detta att jag måste visa hur man gör på film.