Search
Generic filters
Exact matches only

Gin Jenny

0
Delningar
MAT

Gin Jenny

Somrig drink vid grillen så jag krånglar inte till det så värst. Grillar asiatiskt och då passar det väl med en japansk ton på det hela? Gin.

Jenny heter min vansinnigt trevliga och roliga kollega. Igår skrev hon till mig, nöjd efter inköp av diverse varianter av tonic. Vilken ört kunde man ha till den körsbärssmakande tro? Thaibasilika, tänkte jag. Och det har jag tänkt på i över ett dygn nu, så nu var jag ju tvungen att testa själv. Testar gör jag vid grillen. Jodå, som det funkar!!

Ingredienser

4 cl gin, jag valde japansk av uppenbara skäl. Vår, körsbärsblom! Och asiatiskt på grillen.
Ett par stänk pastis, den ska mest bara anas. Anis.
Några frysta körsbär. Räknade just mina, 8 hade jag i.
Is
Cherry blossom tonic eller vilken annan lätt körsbärssmakande tonic du nu hittar.
En kvist thaibasilika, den lätt lakritssmakande sorten alltså.

Gör så här

1. Fyll glaset till hälften med is och körsbär.

2. Häll på gin och några stänk pastis.

3. Fyll upp med tonic.

4. I med en doftande kvist thaibasilika.

5. 乾杯しましょう。