Search
Generic filters
Exact matches only

Sallad på svamp och chimichurri

0
Delningar
MAT

Sallad på svamp och chimichurri

Grillväder! Ungarna spelar fotboll på framsidan och Roblox i soffan. Jag grillar shortribs ikväll och krånglar verkligen inte till köttet så pass att det är värt att blogga om. Gott kött utan tjafs mest. Krånglar inte till tillbehören heller faktiskt, men någon nivå upp ändå från ”salta, peppra, nåt lagerblad, grilla länge på indirekt värme”. En sallad på svamp och en på tomat. Några grillade paprikor från orientaffären. Lite bröd.

Den här svampsalladen är lite av ett guldkorn i all enkelhet. Lätt att sno ihop, lätt att äta och lätt att gilla. Champinjoner och chimichurri som får vila några timmar, det är allt. Det blir ett lite skissartat recept men det är mest för att det inte är så himla noga. Särskilt inte en solig grillkväll.

Gå gärna in och gilla Feeders Facebooksida. Där kommer vi länka till alla blogginlägg, diskutera, tipsa och babbla i största allmänhet.

Ingredienser

Ca 20 champinjoner, noterade aldrig vikten när jag handlade
1 stor ruska slätbladig persilja, finhackad
1 stor ruska koriander, finhackad
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
1 citron, juicen av
1/2 apelsin, juicen av
1 apelsin, rasp av skalet. Se till att tvätta den noga innan.
2 msk rödvinsvinäger
1 röd snackpaprika, finhackad
2 chilifrukter eller fler beroende på hur het du vill ha salladen, finhackade
Minst 1/2 dl olivolja, gärna mer
Nymalen svartpeppar
Rätt mycket salt

Gör så här

Skiva svampen tunt. Lägg i en stor skål och häll över alla ingredienser. Blanda försiktigt. Låt stå i minst tre timmar, rör om då och då. Smaka av sältan och syran några gånger under tiden och justera med mer salt respektive rödvinsvinäger.